Architektūra

„Hayri Atak“ architektūrinio dizaino studija siūlo nešančio stiklo baseiną virš Norvegijos fiordo

„Hayri Atak“ architektūrinio dizaino studija siūlo nešančio stiklo baseiną virš Norvegijos fiordo
Anonim
MINOLĖ: 500]

„Hayri Atak“ architektūrinio dizaino studija siūlo nešančio stiklo baseiną virš Norvegijos fiordo

„Hayri Atak“ architektūrinio dizaino studija sukūrė butiko viešbučio, esančio Norvegijos uolos pakraštyje, koncepciją, apimančią stiklinį stiklinį baseiną.

Stambulo praktika „Hayri Atak“ architektūrinio dizaino studija pasiūlė pastatyti viešbutį 600 metrų aukštyje ant Preikestoleno - stačios uolos ir populiarios turistinės vietos Norvegijos vakaruose, aplenkančioje Lysefjordeno fiordą.

Ketinama atkurti jaudulį, einantį pėsčiųjų takais aplink uolą, ir užfiksuoti „gyvenimo pakraštyje ir už jo ribų“ jausmą.

"Preikestolen per daugelį metų man buvo viena įdomiausių vietų. Vieną dieną mano draugas man atsiuntė" uolos ", kurią ji užfiksavo per savo kelionę į Norvegiją, nuotraukas", - aiškino studijos įkūrėjas Hayri Atak.

"Nepaisant to, kad ten nebuvau, patyriau buvimo pakraštyje adrenaliną. Tada svajojau gyventi už krašto ir už jo ribų. Tiesiog, aš tiesiog norėjau nešti šią patirtį už krašto ir idėja turėti tokią patirtį mane įkvėpė., - pasakojo jis Dezeenui.

Hayri Atak architektūrinio dizaino studijos vaizdai įsivaizduoja įėjimą į viešbutį, esantį ant uolos, kuri yra natūraliai lygaus paviršiaus. Tai taip pat padėtų dvigubai tapti milžiniška visuomenės peržiūros platforma.

Tada svečiai bus nukreipti į viešbučio vidų, kuriame studija pasiūlė devynis svečių apartamentus ir bendrą poilsio zoną, kurie visi yra integruoti į akmens paviršių.

Kambariai yra padalinti per tris aukštus ir yra atidaromi į bendrus balkonus, kylančius iš krašto, iš kurių atsiveria nepertraukiamas vaizdas į fiordą ir aplinkinius kalnus.

Žemiau, holas turi bendrą balkoną, kuris išsikiša toliau nuo tų, kurie priklauso svečių miegamiesiems, ir turi milžinišką lauko baseiną.

Suprojektuoti „labiau mėgstantiems lankytojus“, ilgos, siauros, prie balkono krašto esančios, siauros baseino lentynos, pagamintos tik iš stiklo, kad panardintų plaukikus į kraštovaizdį ir didžiulį kritimą žemiau.

"Aš manau, kad tai prilygsta maudymui aplinkoje be gravitacijos. Baseinas pradžioje buvo vienas ir vienintelis projekto elementas", - pridūrė Atak.

"Viešbutis gali būti laikomas uolos dalimi ar pratęsimu. Aš maniau, kad patirtis už krašto yra daug labiau jaudinanti baseine, o ne balkone".

„Kompasų baseinai“ taip pat neseniai pasiūlė dramatišką plaukimo kapo koncepciją, pavadintą „Infinity London“. Įsivaizduojamas ant bokšto viršuje Londone, jis taps pirmuoju pasaulyje 360 ​​laipsnių begalybės baseinu ir bus pasiekiamas pro povandeninio laivo stiliaus duris.