Anonim
Image

Paslėptas stogas ties Maggie's Cardiff primena Velso kalnų kontūrus

Londono studija „Dow Jones Architects“ baigė laikiną „Maggie's“ vėžio gydymo centrą Kardife su visa kampinių stogų, plakiruotų tik orui atspariu plienu, serija.

„Dow Jones Architects“ suprojektavo laikiną pastatą „Maggie“ labdaros organizacijai, teikiančią nemokamą praktinę, socialinę ir emocinę pagalbą visiems, kenčiantiems nuo vėžio, po to, kai buvo atsisakyta ankstesnio nuolatinio pastato plano.

Architektūros studija suprojektavo „Maggie's Cardiff“ kaip „tokį patį kaip įprastas Maggie centras, bet mažesnį, greitesnį ir pigesnį“.

Image

Tikimasi, kad laikinasis „Maggie“ centras Velindre vėžio priežiūros centre veiks 10 metų, tačiau galėtų būti laikomas neribotą laiką.

Jis buvo pristatytas vos per 16 mėnesių ir kainavo maždaug trečdalį siūlomo nuolatiniam pastatui biudžeto.

Esamą ligoninę sudaro vieno ir dviejų aukštų pastatų grupė, apsupta automobilių stovėjimo aikštelių ir gyvenamųjų gatvių. „Maggie“ centras užima trikampę svetainę, kuri remiasi į medžių grupę automobilių stovėjimo aikštelės kampe.

Maggie Kardifo išorinė forma skirta atsižvelgti į jos gyvenamąją aplinką ir platesnį aplinkinių kalnų kontekstą. Šlaitinių stogų serija iššaukia vietinį būstą, taip pat netoliese esančių viršūnių kontūrus.

Image

Gofruotas atsparus orui plienas apdengia fasadus ir stogus, kad susidarytų įspūdis, jog pastatas yra vientisas abstrahuotas. Oranžinis metalo atspalvis primena skliautą, kuris auga ant kaimyninių kalvų rudenį.

Pastato išorė, daugiausia uždara, reaguoja į jo kontekstą, nukreiptą į automobilių stovėjimo aikštelę.

Image

Sutvarkytas kiemas, esantis tiesiog įėjimo viduje, sukuria tiesioginį ryšį su gamta, o erdvės atsiveria medžių gale.

„Mūsų pastatas jus nuves į kelionę nuo niūrių automobilių stovėjimo aikštelės per intymų kiemo sodą į ramią ir mąstančią erdvę, kurioje didžiausias dėmesys skiriamas medžių stovui ir naujam kraštovaizdžio sodui“, - teigė architektūros studija.

Image

Kaip ir visuose „Maggie“ centruose, pastatas suprojektuotas taip, kad sukurtų jaukią erdvę bendravimui, nereikalaujant registratūros, ženklų ar kitų tipiškos ligoninės aplinkos formalumų.

Centro širdyje yra aukštai išklota socialinė zona, apšviesta dienos šviesos, pro kurią sklinda dideli stogo žibintai. Erdvė pavadinta „cwtch“ po mažų, intymių kambarių, esančių tipiškuose Velso namuose.

Image

Užuot suskirstę interjerą į skyrius, suskirstytus į skyrius, įvairios erdvės sujungiamos ir išdėstomos aplink medines konstrukcijas, kuriose yra įmontuota saugykla ir būtinos komunalinės paslaugos.

„Douglas“ eglės elementai yra naudojami padalinti pagrindines erdves ir yra traktuojami kaip milžiniškos baldų detalės. Viename iš šių tūrių yra lentynos, kurios yra virtuvės dalis kartu su gretimu salos vienetu.

Paprasta neapdorotų medžiagų paletė suteikia interjerui ramią ir jaukią atmosferą.

Šlifuotos betoninės grindys yra minkštinamos medinių paviršių šiluma, o baltai dažytos sienos padeda erdvei pasirodyti šviesiai ir neutraliai.

Image

Architektūros studija bendradarbiavo su įvairiais menininkais, norėdama pristatyti dailės objektą.

Sienas puošia valų menininko Osi Rhys Osmond paveikslas, Lindos Florence plytelės ir keletas Nacionalinio Velso muziejaus paskolintų kūrinių.

Menas taip pat eksponuojamas pastato išorėje. Dailininko Anthony Gormley stulpeliai apsaugo centrą nuo pravažiuojančių automobilių ir keramiko Pat O'Leery ženklas, kuris pasveikina lankytojus.

Kiti garsių architektų suprojektuoti „Maggie“ centrai aplink JK apima žaižaruojantį stiklo fasadą, kurį sukūrė Stevenas Hollas Londone, „Norman Foster“ medienos šiltnamis Mančesteryje ir centrą su gelžbetoniniu apvalkalu Aberdyne „Snøhetta“.