Anonim
Image

Olsonas Kundigas suprojektuos Kosta Rikos medžių namą, kad jis lengvai įsitvirtintų žemėje

Amerikiečių firma „Olson Kundig Architects“ baigė trijų aukštų gamtos rekolekcijas Kosta Rikoje, kur vaizduojama vietinė tikmedžio mediena, rėžtinės sienos ir stulpeliai iš medžių kamienų.

Įsivaizduojamas kaip banglentininkų namelis, „Costa Rica Treehouse“ yra tankiose džiunglėse netoli Playa Hermosa paplūdimio.

JAV gyvenantys klientai yra banglentininkai ir aistringi aplinkosaugininkai. Namas skirtas įkūnyti „gilų jų atsidavimą tvariam žemės valdymui“ mažoje Centrinės Amerikos šalyje, garsėjančioje dėl savo lietaus miškų, ugnikalnių ir vaizdingos pakrantės.

„Projektas turi palyginti nedidelį natūralų kraštovaizdžio pėdsaką, kalbant apie pačią teritoriją, taip pat naudojant turimas vietines medžiagas, padedančias žengti į priekį kitam aplinkos tvarkymo Kosta Rikoje lygiui“, - teigė Tomas Kundig, „Costa“ atstovas. Olsonas Kundigas, projekto pranešime.

Būstas buvo pastatytas naudojant tiko ir cenizaro medieną, kuri buvo nuimta vietoje. Didelis medinis ir metalinis stogas tęsiasi už pastato ribų, suteikdamas šešėlį ir apsaugą liūčių metu.

Sienas sudaro mediniai ekranai, kurie leidžia dienos šviesai ir grynam orui tekėti į aptvarą. Kai kuriose vietose sienos slenka atidaromos ir gali tiesiogiai susisiekti su vešlia natūralia aplinka. Antrasis aukštas yra vienintelis lygis su stikliniais langais.

„Numatyti pasyviai veikti, namai skirti kvėpuoti ir likti atviriems elementams šioje vidutinio klimato pusiau tropinėje aplinkoje“, - teigė studija.

Kvadratinės formos pastatas užauga trimis lygiais, kiekvienas aukštas suteikia skirtingą kraštovaizdžio įspūdį.

Image

Žemės lygyje pastatas susilieja su miško paklote, taip pat jungiasi su betoniniu baseinu, kuris kyla iš šlaito vietos. Pagrindiniame lygyje yra atvira virtuvės ir valgomojo zona, taip pat saugojimo vieta.

Vidurinis aukštas, apimantis miegamąjį, vonios kambarį ir papildomą saugyklą, yra medžių apsuptyje.

Image

Aukščiausiame lygyje yra svetainė ir vonios kambarys. Šios grindys pakeliamos virš miško baldakimo, iš kurio atsiveria vaizdai į džiungles ir vandenyną.

„Projektas turi apgalvotai mažą pėdsaką ir yra gana aukštas“, - projekto pranešime teigė Tomas Kundigas. "Tai leido mums išlaikyti nedidelę įtaką svetainei, skirtingai bendraujant su gamtiniu kraštovaizdžiu visuose trijuose namo lygiuose."

Image

Interjere yra šilta ir žemiška atmosfera. Luboms, grindims ir pertvaroms buvo naudojama šilto atspalvio mediena. Kai kuriuose kambariuose stulpeliai yra pagaminti iš pakabinamų medžių kamienų, suteikiantys būstui papildomą kaimiškumo pojūtį.

Kambariai yra retai dekoruojami šiuolaikiškais dekoro elementais, įskaitant medinį kavos staliuką ir paprastą medinę sofą su dramblio kaulo pagalvėmis. Visais lygiais komanda įtraukė L formos terasas, praplečiančias namų gyvenamąją erdvę ir siūlančias vietas pasislėpti banglentėms.