Architektūra

Medienos paviljonas vienija kraštovaizdį ir krantinę Vakarų Kovluno rajone

Medienos paviljonas vienija kraštovaizdį ir krantinę Vakarų Kovluno rajone
Anonim
MINOLĖ: 500]

Nauji biuro darbai atidaro augančią paviljoną Vakarų Kovlono krantinėje

Nauji biuro darbai baigė paviljoną su nuožulniu stogu ir lieknomis kolonomis, šalia M + paviljono, esančio Honkongo Vakarų Kovlono kultūros rajone.

Pavadinime „Grown Up“ sparčiai besivystančioje vietoje yra uždengta sėdėjimo vieta. Projekto pavadinimas kilo iš idėjos, kad miestas puoselėja savo kultūrą, ir tai taip pat yra nuoroda į kaimyninio darželio parko naujai pasodintų želdynų ateitį.

Sukurtas rengti turgus, nedidelius koncertus ir šokių spektaklius, jo kampuota, bet kukli forma siekia kiekviename pakilime pateikti skirtingus pasakojimus.

Šiauriniai ir pietiniai aukščiai yra skaidrūs, nes jie vaizduoja iš parko į uostą, o rytiniai ir vakariniai fasadai yra ritmiškai pjaustomi kolonų.

Nauji biuro darbai suprojektavo, kad paviljonas turėtų aiškų profilį, kuris kyla iš žmogaus parko masto, kad būtų susijęs su didesniu uosto mastu.

Viduje laiptelio sėdėjimo vieta kontrastuoja su konstrukcijos vertikalumu.

Kaip ir išorinė topografija, joje yra apžvalgos aikštelė prie uosto ir aplinkinių apylinkių.

Nuotrauka - „New Office Works“

Evelyn Ting, kuri 2014 m. Kartu su Paulu Tse įkūrė naujus „Office“ darbus, suprojektavo paviljoną remdamasi pažįstamomis vietos ypatybėmis, tokiomis kaip siauros alėjos, pastoliai ir laipteliai.

„Projektavimo procesas buvo iš tikrųjų pratimas iš arti stebėti aplink mus vykstančius dalykus ir tai, kaip suteikti reikšmės įvairiems miesto elementams“, - sakė ji.

"Atmintis visada informuoja apie patirtį."

Nauji biuro darbai paviljoną suprojektavo taip, kad pabrėžtų lietų kaip miesto konstantą tiek dėl jo konstrukcijos, tiek dėl estetinio pobūdžio. Tai yra vieta, kur lankytojai gali bendrauti su „performatyvia vandens kokybe“.

Stogo konstrukcija įgalina natūralią kanalizacijos sistemą, pritaikytą prie drėgnesnio Honkongo sezono.

Pro subtiliai kūgiškas, lenktas polikarbonato plokštes ir vamzdelius liejamas lietaus vanduo - panašus į tradicinių kiniškų stogo čerpių sistemą.

Aplink paviljoną yra sukurtas atviras laipteliais grįstas kraštovaizdis, kviečiantis bendrauti ir užsiimti galimybėmis.

Projektas, esantis Vakarų Kowlono meno ir kultūros rajone, buvo inauguracinio Honkongo jaunųjų architektų ir dizainerių konkurso nugalėtojas, kad iškiliajame krantinėje suprojektuotų laikiną paviljoną.

Dabar jis yra „Foster + Partners“ suplanuoto Vakarų Kowlono rajono dalis, kuriame bus 17 naujų kultūros vietų, įskaitant „M +“ paviljoną, kuris atidarytas 2016 m., Prieš „Herzog & de Meuron“ suprojektuotą „M +“ muziejų, kuris atidaromas 2020 m. Jame taip pat yra „UNStudio“ teatrų kompleksas, nauja stotis ir aliuminio briaunotas operos teatras.