Anonim
Image „Aguilo“ apleistas „Apus“ namas + Pedraza žvilgčioja po Čilės mišką

Santjage įsikūrusi studija „Aguilo + Pedraza Arquitectos“ iškėlė šį stiklinį, betoninį ir medinį namą virš jo Čilės kraštovaizdžio, iš kurio atsiveria vaizdai į ąžuolus, ežerą ir penkis ugnikalnius.

„Aguilo + Pedraza Arquitectos“ suprojektavo šeimos namą, kad viršuje būtų žingsnis po žingsnį Los Lagosas - kalnuotas regionas pietų Čilėje.

Užuot gilinęsis į vietą, studija pasirinko gyvenamąją vietą pakelti virš šlaito, kad atsirastų aukštesni vaizdai į jos apylinkes.

Image

"Šiomis aplinkybėmis konstrukcija yra antrame iš šių terasų - vietoje, kuri nusako tris pagrindinius vaizdus: šalia esantis naujų ąžuolų miškas, tolumoje esantis ežeras ir penkių ugnikalnių, kylančių iš Andų kalnuose, fonas". projekto aprašyme sakė „Aguilo + Pedraza Arquitectos“.

Pakelta ant betoninių stulpų, „Apus“ namą sudaro daugybė įstiklintų tūrių, išplatėtų tarp atidengtų betoninių sienų, kurių dalys yra padengtos mediniais rąstais, kaip nuoroda į miškingą aplinką.

"Sienos ir plokštės buvo pastatytos iš neapsaugoto betono, medžiagos, turinčios reikiamą konstrukcinį tvirtumą, kad tūriai būtų pakabinami naudojant tik keletą kolonų ir taip sukuriant patrauklų vaizdinį žaidimą", - pasakojo Diego Aguilo ir Rodrigo Pedraza įkurta studija.

Image

„Aguilo + Pedraza Arquitectos“ sutvarkė namą keturiais tūriais, sujungtais įstiklintu, 80 metrų ilgio koridoriumi.

Kiekvienas blokas turi skirtingą funkciją - įskaitant miegamuosius, pagrindines gyvenamąsias zonas, pagrindinį komplektą ir aptarnavimo zonas -, kad gyventojams būtų užtikrintas tinkamas privatumas.

Image

„„ Kartu, bet atskirai “buvo tikslios šeimos instrukcijos, teigiančios, kad jos nariai turi turėti erdves ir vienatvei, ir bendravimui“, - pridūrė studija.

Virš pagrindinio tūrio didžiulis stogas iškeltas pro langą. Jis iškyla kraštuose, kad apsaugotų pastatą nuo gausių kritulių.

Image

Viduje šis dviejų aukštų centrinis blokas veikia kaip namų mazgas, kurio viršuje yra virtuvė, svetainė ir valgomasis. Kampai laiptais veda žemyn į žaidimų kambarį ir svečių miegamąjį.

Medinės lubų sijos paliekamos atidengtos ir papildytos medinėmis grindimis, odiniais ir mediniais baldais. Didelis stiklinimo kiekis uždengia mišką ir ežerą.

Padidėjęs stiklinis takas iš čia veda į bloką, kuriame yra du miegamieji ir iš kurio atsiveria papildomos vaizdai.