Anonim
Image „Medusa Group“ projektuoja mokyklą su medienos apdaila su žolelių sodo stogu

„Medusa Group“ suprojektavo „Akademeia“ vidurinę mokyklą Varšuvoje su dideliu centriniu kiemu, apsuptu laipteliais suplanuotų sėdynių, vedančių į žolelių sodo stogą.

Suprojektuota kaip alternatyva tradicinėms mokykloms, „Akademeia“ vidurinėje mokykloje yra lanksčių kambarių sistema, sukurianti „dviprasmiškų, daugiafunkcinių ir įkvepiančių erdvių“ „švietimo ekosistemą“.

Image

„Viešojo švietimo sistemos pokyčiai Lenkijoje neatsiliko nuo pokyčių jaunų žmonių gyvenime“, - teigė „Medusa Group“ atstovas.

"Tai buvo pagrindas sukurti atmosferą, kuri skatintų žmones likti mokykloje ne valandomis."

Image

Mokykla yra išdėstyta C forma aplink kiemą, o mokymo erdvės yra išdėstytos plano viduryje, o rankos abiejuose galuose yra valgykla ir uždaras sporto aikštynas.

Valgykla, kuri buvo sukurta „kaip madingas restoranas“, naudojama visą dieną, keičiant iš restorano į kavinę, skaityklą ar performanso erdvę.

Image

Išoriškai mokykla buvo suprojektuota taip, kad joje būtų ir viešųjų, ir „miesto“, ir privačių mokyklų, keičiantis fasado apdailai.

Priešais gatvę įstiklintą vidinį fasadą supa medinėmis lentomis išklotas plieninis rėmas, suteikiantis privatumo ir sukuriantis skaidrumo efektą. Žemės lygyje šis tarpas tampa uždengtu taku, einančiu aplink visą mokyklos kraštą.

Image

Šiauriniame kampe pirmasis aukštas buvo atidarytas įstiklinant, iš kurio atsiveria vaizdas į dramatišką įėjimo erdvę su kampine medine stogo forma ir sėdimomis vietomis.

"Mes norime, kad jauni žmonės sėdėtų ant to, kas jiems patinka sėdėti mieste. Klasėje jie sėdi ant kėdžių, tačiau yra ir erdvė, kurioje galite atsigulti ir degintis", - aiškino architektūros studija.

Image

Pasvirę į kiemo vidų, grindys vis dar yra medienos drožlės, bet plokštesnės, iš didelių langų atsiveria vaizdas į šią išorinę erdvę.

Į šiaurės rytus nuo kiemo pusės laipteliais galima pasiekti žalią stogą ir amfiteatro stiliaus krėslus, kad būtų galima apžiūrėti kiemą. Kai kurie laiptai buvo visiškai pakeisti, norint sukurti laiptinę terasą iš betoninių sodinukų.

Image

Stogo sodas, taip pat bičių aviliai, skirti auginti vaistažoles, kurias galima naudoti žemiau esančioje mokyklos valgykloje, dar labiau prisidedant prie mokyklos ekosistemos. Už aplinką ir energiją taupančius sprendimus pastatas sulaukė LEED Platinum įvertinimo.