Anonim
Image „Jaque Studio“ sukuria „mažą kaimelį“ svečių nameliuose „Tulum“ viešbutyje „Jungle Keva“

Palmių lapais išklotos lubos atitinka medinius šviestuvus ir baldus šiame Tulum viešbučio viešbutyje, kurį „Jaque Studio“ suprojektavo, atsižvelgiant į jo geidžiamą aplinką.

„Jungle Keva“ sudaro tik keturios 50 kvadratinių metrų svečių nameliai, kurie buvo pažymėti medžiu užpildytame žemės sklype, kad būtų puoselėjama ta pati atmosfera, esanti „buvimas mažame majų džiunglių kaime“.

Šis kraštovaizdis tiesiogiai informavo apie visame viešbutyje taikomą medžiagų paletę, kurią suprojektavo „Jaque Studio“.

„Aš semiuosi įkvėpimo iš šiuolaikinio judėjimo, kuris vystėsi Meksikoje per pastaruosius 10 metų, kur ieškoma grynų formų ir natūralių medžiagų, susiliejančių su aplinkiniu kontekstu“, - „Dezeen“ pasakojo studijos įkūrėjas Jesús Acosta.

"Tam tikra prasme tai yra tarsi liaudies architektūros abstrakcija ar supaprastinimas: lengvai skaitoma, paprasta ir turint socialinę, gamtos ir ekonominę sąžinę."

Image

Siekdama išsaugoti apie 70 procentų teritorijos augalijos, studija pastatė svečių namelius tarp esamų medžių grupių.

Kiekviename pastate yra šlaitinis medinis stogas, išklotas palmių šoniniais kraštais, ir baltos sienos, pagamintos iš Chukum - iš Meksikos Jukatano regiono kilusio tinko, kuris yra kalkakmenio ir Chukum medžių dervos mišinys.

Image

Apatinė stogo pusė išklota aukso spalvos audiniu, austu iš palmių lapų, kurį studija pasirinko dėl galimybės leisti natūralią šviesą visą dieną.

„Tikslas buvo naudoti oriai senstančias medžiagas, kad laikui bėgant architektūra įgytų charakterį ir gilesnį priklausymo jausmą“, - pridūrė studija.

Viduje yra dvigubo aukščio miegamieji, kuriuose čiužiniai yra statomi ant paprastų akmeninių cokolių. Dekoruotos buvo tik medžių kelmų šoninės lentelės ir lempučių lemputės, kurios kabinamos nuo lubų per storą virvę.

Dideles stiklo plokštes namelių priekyje galima paslinkti atgal, kad būtų galima patekti į mažas lauko terasas, komplektuojamas su fringe esančiais hamakais, kur svečiai gali atsigulti ir atsipalaiduoti.

Studija pastatė penktąją namelį, skirtą viešbučio komunalinėms zonoms įrengti. Virtuvės ir valgomojo zonos viduje atsiveria saulės vonios kambarys.

Gretimas jogos kambarys, kurio fasadai yra išplatėti iš medinių ekranų, uždengti konsoleriais, virš baseino, kurio per vidurį kyla du subrendę Sapotai.

Image