Interjerus

„Rise Design Studio“ pertvarko Londono sodo butą, kad būtų kuo daugiau vietos

„Rise Design Studio“ pertvarko Londono sodo butą, kad būtų kuo daugiau vietos
Anonim
MINOLĖ: 500] Image

„Rise Design Studio“ pertvarko Londono sodo butą, kad būtų kuo daugiau saugojimo ir šviesos

Molio sienos ir daugybė įmontuotų saugyklų išsiskiria atnaujintame ir išplėstame sodo bute šiaurės vakarų Londone, kurį pristato „Rise Design Studio“.

Willesden sankryžoje esančiame „Berch and Clay Refugio“ projekte buvo numatytas esamo buto pertvarkymas, pridėtas šoninis ir galinis prailginimas, taip pat naujos dirbtuvės sode, skirtos naudoti kaip biurą kliento mados verslui.

Sukurtas keturių asmenų šeimai - klientui, jos vyrui ir dviem dukroms -, butas buvo sumanytas kaip lanksčių erdvių, užtikrinančių maksimalų daiktų kiekį, serija.

Image

99 kvadratinių metrų plotas yra padalintas į dvi zonas su gyvenamosiomis ir darbo erdvėmis gale, iš kurios atsiveria vaizdas į sodą, ir maudymosi, miegojimo bei komunalinėmis erdvėmis priekyje.

Dizaino studijos pasirinktos spalvos ir medžiagos buvo parinktos taip, kad atspindėtų kliento persų bengalų paveldą, kartu nurodant jos laiką, praleistą Barselonoje.

„Mes sumanėme sukurti butą penkių asmenų šeimai, kuris maksimaliai padidintų erdvių ir saugojimo sprendimų lankstumą ir atspindėtų šeimos ryšius su Barselona“, - sakė „Rise Design Studio“ atstovė. "Kiekviena erdvė sukuria emocinę reakciją per savo medžiagas ir spalvas."

Image

Užpakalinėje buto pusėje atviroje erdvėje įrengta virtuvė su beržinės faneros spintelėmis ir lakoninėmis betoninėmis grindimis atsidaro į gyvenamąją erdvę su stumdomomis durimis nuo grindų iki lubų ir stoglangiu. Iš gyvenamojo ploto atsiveria vaizdas į žalvario briaunotas plytas iš plytų išklotas tešlą ir dirbtuvę.

Pailginamas pietų stalas atskiria virtuvę ir svetaines.

Virtuvėje judanti sala, esanti pramoninių ratukų srityje, slenka iš krosnies esančios lentynos. Tai leidžia klientams sukurti didelę atvirą erdvę namų vakarėliams.

Tuo tarpu gyvenamajame kambaryje įmontuota laikymo siena turi šešias skirtingas baltos spalvos lentynas ir spinteles, taip pat joje yra paslėptas katės atvartas.

Image

Toliau nuo stoglangio ir langų esančioje virtuvėje yra šviesiai pilkos gipso sienos, kurios maksimaliai padidina šviesą. Lubos liko nedažytos.

Mažas miegamasis, kurį taip pat galima naudoti kaip studiją, yra šalia virtuvės, atskirtas stumdomomis faneros durimis.

Ši ilga ir siaura erdvė atsiveria į centrinį švyturį pro stiklines duris iš vienos pusės, o užpakalinį vidaus kiemą su rausvų plytelių juostele, kuri atitinka švyturį iš kitos. Šis į galą nukreiptas vaizdas yra žiūrimas pro trapecijos formos orielio langą.

Image

Kitame buto gale, tamsiame prieškambaryje yra molinės gipso sienos, supjaustytos žalvario nišomis.

„Molio sienos, naudojamos visame bute, buvo įkvėptos apleistų viduramžių El Borno ir El Gótico gatvių Barselonoje“, - aiškino „Rise“ direktorius Seanas Ronnie Hill.

"Molis taip pat buvo pasirinktas dėl to, kad jam nereikia dažų ir jis turi naudą sveikatai, pavyzdžiui, yra netoksiškas, kvėpuojantis ir reguliuojantis drėgmę bei temperatūrą", - sakė jis Dezeenui.

Pagrindinis miegamasis, iš karto į kairę, yra baigtas raminančiu šviesiai pilkai žaliu atspalviu su rūkytomis ąžuolo grindimis. Paprastas įmontuotų spintelių tinklelis su mažomis juodomis rankenomis ištisą sieną iškloja.

Antrame miegamajame, skirtoje kliento dukroms, yra ir suaugusiojo dydžio, ir mažesnės raudonos spalvos vaiko durys. Dviaukštė dviaukštė lova su išpūstomis pusėmis, įkvėpta banginio peleko, taip pat yra nedidelė žaidimų zona su laikymo stalčiais apačioje.

Miegamasis yra nudažytas labai šviesiai pasteline rausva spalva, kontrastuojančiame su tamsiu prieškambaru ir suteikiančiu jam savitą tapatumą.

Miegamasis atsiveria į švyturį, išklotą plytelėmis iš šešių rausvų atspalvių, įkvėptų Barselonos architektūros. Švyturys veda į darbo miegamąjį ir taip pat nepastebimas vonios kambario.

Buto tamsiai pilkai mėlyna maudymosi vieta nurodo kliento dviejų dukterų meilę jūros gyvenimui, ypač mėlyną banginį. Mėlynos tadelakt sienos ir grindys yra kontrastuojamos su lubomis, kurios yra pagamintos iš beržo faneros pelekų, nukreiptų į faneros galinę plokštę.

„Vienintelis daiktas, likęs iš originalaus buto, buvo katilas, nes tai buvo buvusio būsto asociacijos butas“, - „Hill“ pasakojo Dezeenas.

"Pagrindinio miegamojo ir mergaitės miegamojo išdėstymas buvo pakeistas, kad būtų užtikrintas maksimalus erdvės efektyvumas išdėstymo atžvilgiu, taip pat padidinta įėjimo ir išėjimo erdvė."

"Vonios kambario erdvės proporcijos buvo suderintos su švyturiu, šiek tiek išsikišusios į virtuvės erdvę. Visos sienos buvo patobulintos akustiškai."

Image

Fanera išklotas cechas, priekyje esantis didelėmis mėlynomis durimis su apvaliais langais, yra užpakalinio kiemo gale, o jo centre yra sulankstomas stalas.

Juodos švelnios plieninės šarnyrinės lemputės, leidžiančios atlikti keturias skirtingas erdvės konfigūracijas, buvo sukurtos taip, kad būtų lanksčios. Jų konstrukcija, pritvirtinta prie sienos, taip pat leido išvengti skylių lubose, todėl kiek įmanoma sumažino triukšmo perdavimą iš pirmo aukšto buto.

Tinkami miniatiūriniai beržo faneros šarnyriniai žibintai, kuriuos taip pat suprojektavo Rise, taip pat buvo įrengti pagrindiniame miegamajame, kad būtų galima skaityti lovą.

Kiti projektai, kuriuos baigė Londono bazės „Rise Design Studio“, yra įstiklintas namo galo Londone pratęsimas ir namo atnaujinimas XIX a. Dvaro rūmuose, taip pat Londone.

Hill teigė, kad didžiausias „Birch and Clay Refugio“ iššūkis buvo „labai mažas biudžetas ir bandymas užtikrinti maksimalų kiekvieno colio erdvės lankstumą“.

Nuolat keičiant juodus švelnaus plieno šarnyrinius šviestuvus, miniatiūrinius faneros lovos šarnyrinius žibintus pagrindiniame miegamajame, faneros užpakalinį dangtelį, faneros cilindro apšvietimą vonios kambaryje ir nuolatines įmontuotų stalių pakartojimus, nuolatos evoliucija vystėsi. dizainas “.