Anonim
Image Nespalvotas slidinėjimo namelis prie Thellend Fortin atsiveria pro Kvebeko Šv. Lorenso upę

Monrealio studija „Thellend Fortin Architectes“ supjaustė pilkos spalvos medžiagas su medienos dirbiniais iš šių kaimo atostogų namų Kvebeke viduje ir išorėje.

„Thellend Fortin Architectes“ baigė statyti 490 kvadratinių metrų namelį už Kvebeko miesto, Petite-Rivière-Saint-Francois mieste - nedidelėje savivaldybėje, netoli populiaraus Le Massif slidinėjimo kurorto.

Image

Nuosavybė, vadinama „Long Horizontals“, susideda iš daugybės tūrių, įterptų ir sukrautų į kalno viršūnę, iš kurios atsiveria vaizdai į Saint Lawrence upės žiotis į pietus.

Image

Blokai yra plakiruoti antracito pilka mediena ir pilkšvomis plokštėmis, kad susimaišytų su mišku.

„Ši vienspalvė paletė buvo sukurta siekiant kompensuoti natūralias aplinkas, kurios žiemą būna sniego baltumo ir vasarą žaliuojančios miškai“, - „Dezeen“ pasakojo architektas ir studijos įkūrėjas Louisas Thellendas.

Image

Dideli betoniniai dūmtraukiai, skirti kūrenti malkas, tarp skirtingų tūrių kyla aukštyn, kad būtų skyrybos vieta.

Image

„Kadangi aikštelė yra ant tvirto šlaito, mes norėjome išreikšti didžiulius betono tūrius, kad ją pritvirtintume prie aikštelės, kaip ir stulpus“, - sakė A. Thellend. "Šie betono tūriai iškyla virš ilgų horizontalių juostų, kad būtų subalansuota bendra masė."

Image

Pilkojo išorės išimtis yra medžio apmušalai, kuriais ties pagrindinio įėjimo tašeliu dengtas perdengiamo stogo dugnas, apimantis vietą malkoms sukrauti ir garaže.

„Čia pridėdami natūralaus medžio apmušalą, norėjome, kad svečiai artėjant prie gyvenamosios vietos jaustųsi jaukią atmosferą“, - sakė architektas.

Image

Blyškūs medienos dirbiniai tęsiasi gyvenamosios vietos viduje, kur yra ryškiai baltos sienos ir betoniniai bei pilki baldai.

Rezidencija išdėstyta aukštyn kojomis, todėl pagrindinės gyvenamosios zonos yra viršutiniame aukšte, kad atsirastų geriausias vaizdas į upę. Namo miegamieji yra apačioje ir iš dalies paskendę svetainės šlaite.

Image

Virtuvė užima namo centrą pirmame aukšte, o ją papildo holai: rytuose yra ekrano prieangis, skirtas naudoti vasarą, o vakarinį galą užima svetainė.

Valgomasis užima stilizuotą tūrį, kuris gali išeiti iš namo pusės kraštovaizdžio link į pietus. Stiklinės sienos nuo grindų iki lubų dengia tris puses, iš kurių atsiveria dramatiški vaizdai iš ilgo stalo, kuriame gali tilpti 14 svečių.

Į žemutinį lygį veda juodo metalo laiptai, kuriuose yra pagrindinis miegamasis, du miegamieji su atskirais vonios kambariais ir du vaikų miegamieji kambariai, kurie dalijasi vonios kambariu.

Jie visi išdėstyti aplink vaikų žaidimų kambarį, kur durys leidžia patekti į lauką. Kiti šio lygio patogumai yra vyno rūsys, skalbykla ir daugybė saugojimo vietų.