Anonim
Image Susikertančios plyšinės tvartai sudaro „abstrakčius ir intriguojančius“ Alaino Carle Architecte namus

Alain Carle Architecte baigė juodus namus Kvebeke, turėdama pavienio lygio organizaciją, kuriančią „interjero peizažus“, kad jų savininkai galėtų gyventi.

Image

„Les Rorquals“ yra vienos šeimos rekolekcijos, iš kurių atsiveria vaizdas į Saint Lawrence jūrą nuo Cap-à-l'Aigle. Pavadinimas yra nuoroda į Rorquals - banginių rūšis, dažniausiai pastebimas šioje estuarijoje.

„Šis namas yra kaimiškos išvaizdos“, - projekto aprašyme teigė Monrealyje įsikūręs Alain Carle Architecte. "Jos architektūra yra labiau kaimo nei modernistinė, arčiau žemės nei dangaus."

Image

Namai yra sudaryti iš dviejų tūrių su netaisyklinga geometrija, primenančia tipiškus šlaitinio stogo namus. Jie sutampa ir susikerta, sukurdami bendrą formą, kurią architektai apibūdino kaip „abstrakčią ir intriguojančią“.

Image

Kaip ir keletas kitų studijos rezidencijų, „Les Rorquals“ išorė yra visa juoda. „Juodosios pušies sienos prisideda prie šios formos keistenybės, kuri kerta kraštovaizdį neįsivaizduodama savęs“, - teigė Alain Carle Architecte.

Pagrindinis įėjimas yra iš šiaurės, toje vietoje, kur susitinka du tomai. Vienoje pusėje yra pagrindinis apartamentų kambarys su atskiru vonios kambariu ir drabužine. Architektai taip pat įtraukė pirtį su stikline siena, iš kurios atsiveria vaizdas į upę.

Įėjimo vestibiulio grindys tęsiasi į kitą pusę ir sudaro viršutinį virtuvės stalviršio paviršių. Pati virtuvė yra keli žingsniai žemyn nuo prieškambario. „Vidinės erdvės sumažėja padalijus iš gatvės prieigos lygio“, - teigė studija.

Iš virtuvės keli papildomi laiptai veda į svetainės ir valgomojo zoną, kuri yra nukreipta į pietus ir yra apšviesta slankiosiomis stiklinėmis sienomis. „Platūs žingsniai pristato gyvenamojo ir valgomojo erdves, kartu pasiūlę save kaip neoficialius suolus“, - pridūrė firma.

Apatinį lygį galima pasiekti iš prieškambario laiptų, ir jis yra daug mažas dėl svetainės nuolydžio. Žemutiniame aukšte architektai apėmė du papildomus miegamuosius, kurie taip pat nukreipti į pietus link besiplečiančio kraštovaizdžio.

Interjere studija pasirinko ryškų paletę, kontrastuojantį vientisus juodus paviršius su lengvesniais prisilietimais, pavyzdžiui, blyškiomis medinėmis grindimis, baldais ir spintelėmis.

Kampinis išorės kontūras išryškėja ir viduje, kur susikertantys šlaitiniai stogai sudaro sudėtingus lubų paviršius. Architektai šias plokštumas pateikė baltos spalvos, leisdami išsiskirti iš geometrijos.

Image