Anonim
Image „O-office Architects“ iš naujo interpretuoja tradicinį kinų kiemo namą iš betono ir plieno

Šis šiuolaikinis kiemo namo, esančio Kinijos mieste Guangdžou, aiškinimas yra susijęs su gyvenamosiomis zonomis ir miegamaisiais, išdėstytais aplink centrinį tvenkinį.

Vietos studijos „O-office Architects“ trijų miegamųjų verandos teismo rūmai suprojektavo svetainę švelniai nuožulniu į pietus nukreiptu šlaitu šiauriniame Guangdžou priemiestyje.

Reaguodami į vietinį klimatą ir architektūros paveldą, architektai pagrindė projektą tradiciniu Lingnano kiemo namu - regionine liaudies kalba, kuriai naudojama žalia plyta ir kuri vadovaujasi Feng Shui erdviniais principais.

Image

Pastatas seka žemės topografiją, kai jis pamažu krenta iš šiaurės į pietus, ir siekia iš naujo aiškinti kiemo namo santykį tarp vidaus ir išorės erdvių.

„Simetriška tradicinio teismo rūmų kompozicija buvo perdaryta kaip gyvenamųjų patalpų kolekcija, sujungta verandos kilpa“, - aiškino architektai.

Image

Pagrindinis kiemas, esantis pastato centre, yra išklotas plytomis ir išsidėsčiusiais keliais laipteliais, nusileidžiančiais sujungti pagrindines gyvenamąsias patalpas pirmame aukšte su rūsiu, kuriame yra daugialypės terpės kambarys, saugykla ir veiklos erdvė.

Betoniniai takai driekiasi per tvenkinį, kad per pastatą būtų galima vingiuoti. Takai veda link šešėlinio paviljono, pastatyto šalia medžio, sukuriančio ryšio su aplinkiniu miškingumu pojūtį.

Image

"Tuo tarpu tradicinė ašinė tvarka taip pat buvo pertvarkyta, kad būtų sukurtas laisvo klajojimo ir vaizdų tarp kraštovaizdžio ir gyvenamųjų erdvių potyris", - teigė praktika.

Namas naudoja to paties stiliaus pilkas plytas kaip ir „Lingnan“ pastatai, tačiau archetipinį medinį stogą ir konstrukcines kolonas pakeičia šiuolaikišku plienu ir gelžbetoniu.

Image

Cilindrinės kolonos yra išdėstytos aplink centrinio kiemo perimetrą, kad būtų paremtos betoninės stogo plokštės ir pirmame aukšte, kur jos tęsiasi virš nuskendusio kiemo.

Betoniniai plokštumai išsikiša už vidinių fasadų ir sudaro apsaugotą verandą abiem lygiais. Vidinės gyvenamosios erdvės iš trijų pusių aptvertos pilku mūru, o kitos pusės nukreiptos į apželdintą sodą.

Image

Kiemą pamušančius paviršius sudaro surenkamas metalinis karkasas, kuriame yra angos, nukreipiančios į besisukančias ekrano duris, rastas regiono istoriniuose namuose.

Angos turi paviršius, pagamintus iš dviejų skirtingų medžiagų, užtikrinančių privatumo lygį, atitinkantį erdvių viduje.

Image