Anonim
Image

Carmody Groarke sukuria du į griuvėsius panašius paviljonus Anglijos sodybos namuose

40 metrų tunelis suteikia nenustatytą ryšį tarp Sasekso kaime esančio namo ir vieno iš dviejų Carmody Groarke suprojektuotų paviljonų.

Image

Praktika Londone Carmody Groarke buvo pavesta pastatyti svečių apartamentus ant ežero ir sukurti menininko studiją griuvėsio XVIII a. Sodybos plytų sienose.

Projektas, taikliai pavadintas dviem paviljonais, taip pat apėmė požeminio plieno pakloto perėjos statybą. Šis slaptas tunelis yra vienintelis įėjimas į svečių ežero pakrantę ir sukuria „labai ypatingą ir nuošalią patirtį“, - teigė architektai.

Image

Paviljonas, pastatytas į stačiai nuožulnius ežero krantus, yra pastatytas iš betonu pažymėto lentos ir jame yra nedidelis denis, pakabintas virš vandens paviršiaus.

Ąžuolo pamušalu interjere yra miegamasis, vonios kambarys ir maža virtuvė, o didelis langas nukreiptas į ramų žmogaus sukurtą ežerą ir mažą salą, kurią supa žaluma.

Image

Naujas kraštovaizdžio dizainas pasyviai izoliuoja apartamentus ir tunelį, sumažindamas pastato energijos poreikį ir sukurdamas stabilią temperatūrą ištisus metus.

„Naujojo kambario masė yra iš dalies panardinta ir apsupta tankiai pasodinto naujo kraštovaizdžio, dengiančio šonus ir stogą, todėl pastatas yra visas, išskyrus pagrindinį namą“, - aiškino architektai.

Image

Atšiaurūs plieno priedai paverčia nykstančią plytų sodybą kitose teritorijose į antrą iš dviejų paviljonų - menininko studiją.

„Užuot nugriovęs savo paskutinius palaikus, buvo manoma, kad nesąmoningas charakteris ir rankų darbo kokybė prie esamos plytų konstrukcijos būtų teisingas atspirties taškas kuriant naują erdvę menui kurti“, - teigė studija.

Image

„Seno namo forma buvo rekonstruota, todėl seną ir naująjį atskyrė labai aiškiai, tačiau atrodė kaip nuosekli visuma“, - pridūrė jis.

Keturi dideli langai, įrėminti nepalankiu plienu, po aprūdijusiu tonuotu stogu, yra sukurti tam, kad būtų sukurtas specifinis vaizdas ir būtų išlaikytas aplinkinio kraštovaizdžio topografinis lygis.

Image

Rėmai ir stogas, užklojantys esamą pėdsaką, sukuria apsaugotą lauko erdvę. Kitas 4 metrų pločio langas yra pagrindinis šviesos šaltinis, nukreiptas į šiaurę, į naują sodą, kuriame klientas planuoja pasistatyti ir parodyti skulptūrą.

„Neįprasta, kad veikiančiam pastatui kraštovaizdžio apdorojimas yra siūlomas taip, kad būtų artimai panardintas į konstrukciją, kad galų gale jis apjuostų pastatą, palikdamas tik kylantį plieninį stogą virš ilgų žolių ir medžių“, - teigė architektai.