Anonim
Image

„Fuzzy House by SO“ yra laiptelių terasa ir viešoji alėja

Architektūros studija SO suprojektavo šį bunkerį primenantį betoninį namą Tailando mieste Chiang Mai aplink taką, kuris vietiniams žmonėms suteikia nuorodą tarp dviejų kelių.

Image

Studija, dar vadinama operacija, pagrįsta padėtimi, suprojektavo namą klientui, kuriam keletą metų priklausė sklypas, tačiau jis liko nenaudojamas.

Laikui bėgant, vietiniai žmonės naudojo maršrutą tarp dviejų kelių, todėl jis sunaikino trumpiausią kelią visoje svetainėje.

Image

Šeimininkas norėjo išsaugoti šį naudingą kelią, kai užsakė savo naujus namus statyti svetainėje, todėl šis kelias tapo namo dizaino bruožu.

„Rezultatas yra pastatas, kuris sumišęs tarp privatumo ir viešosios nuosavybės, tuo tarpu savininkas gali gyventi savo asmeninį gyvenimą dviguboje uždaroje erdvėje“, - sakė projekto architektas Narongas Othavornas.

Projektas pavadintas „Apytikslis namas“, kad atspindėtų neaiškų ryšį tarp privačių ir viešų atributų.

Iš gatvės pusės namas pasižymi tvirtu fasadu, kuris suteikia jam sienos sienos ar paprasto pramoninio mazgo pojūtį.

Viename gale yra garažo anga, o kelias veda per piktžolių pleistrą link alėjos, kuri tęsiasi per visą aikštelės plotą.

Alėja atskiria pagrindinį namą nuo siauro sodo, paslėpto už priešingos sienos. Į sodą galima patekti tik įėjus į namą ir pakilus į terasą ant stogo, prieš pereinant tiltą per taką ir nusileidžiant iš kitos pusės.

Image

Namo pirmame aukšte yra atvirojo namo svetainė, virtuvė ir valgomasis, iš vienos pusės iškloti langais, iš kurių matyti terasa. Ši tuštuma leidžia dienos šviesai pasiekti gyvenamąsias patalpas pastato centre.

Virš gyvenamojo ploto esančios lubos yra laiptinės ir sudaro stogo terasą, kurioje svečiai gali atsipalaiduoti ir stebėti, kaip žmonės eina per priekinį kiemą.

Gyvenamojoje erdvėje yra spalvotas freska ant vienos sienos ir nepastebimas pagrindinis miegamasis. Pirmame aukšte taip pat yra vonios kambarys, darbo kambarys ir sodas.

Miegamąjį riboja didelis vonios kambarys su atskiru vonios kambariu, iš priekio žiūrinčiu į garažą. Tamsią erdvę sudaro įmontuota maudymosi zona, sujungta su privačia terasa poromis įstiklintų durų.