Anonim
Image

„Snøhetta“ atnaujina „French Laundry“ restoraną su prailginto stiklo prailginimu

Dizaino studija „Snøhetta“ išplėtė „Michelin“ žvaigždės restoraną Kalifornijos Napos slėnyje su įstiklintu priestatu ir atnaujino savo virtuvę bei žolėtą kiemą.

„Snøhetta“ perdarė „The French skalbykla“ bendradarbiaudama su San Francisko įmone „Envelope A + D“ ir šefu Thomasu Kelleriu, uždirbančiu už užkandinę trimis žvaigždutėmis iš „Michelin“ vadovo į geriausius pasaulio restoranus.

Užduotis buvo sukurti daugiau virtuvės erdvių ir atnaujintas valgymo zonas prie dviejų aukštų mūrinio kotedžo, kuriame Kelleris nuo 1994 m. Patiekė savo prancūzišką virtuvę.

„Projektas yra pirmasis kapitalinės kapitalinės rekonstrukcijos projektas per du dešimtmečius ir padvigubina esamo kraštovaizdžio dydį svečiams, tuo pačiu sukurdamas pasaulinės klasės darbo aplinką Kelleriui ir jo komandai, kad šie galėtų naujovinti savo amatus ir paslaugas“, - sakoma pranešime. iš Snøhetta.

Image

Naujasis virtuvės priestatas yra 2 485 kvadratinių pėdų (228 kvadratiniai metrai). Jame yra restorano mėsos plotai, gaminami gedimai ir 15 000 vyno butelių kolekcija.

Priedas yra apklijuotas šiuolaikiškos išvaizdos frituotu stiklu ir kaimiška medžio anglimi - „shou sugi ban“ -, kurią pateikė „Delta Millworks“. Abi medžiagos kontrastuoja su istoriniais originalo pastato akmenimis.

„Naująją architektūrą formuoja paprastos geometrijos, kurios yra ir modernios, ir primena agrarinės architektūros formas“, - sakė „Snøhetta“, turinti biurus Osle ir Niujorke.

Esama virtuvė taip pat buvo pertvarkyta į erdvę, kurioje užpildyta šviesa, o darbo erdvė - 25 proc.

Image

Komplekte yra baltos sienos, nauja medieną deginanti krosnis, pertvarkyti stalviršiai ir pagal užsakymą pagaminti stalviršiai, kuriuose pateikiami indai.

„Snøhetta“ taip pat sukūrė naujas lubas erdvei, kurios dizainas yra žemas ir banguotas. Jo sudėtis ir kampų asortimentas padeda slopinti garso virpesius ir pagerinti atvirojo plano paruošimo zonos akustiką.

„Išlenktoji virtuvės lubų forma sukelia staltiesės, švelniai išskleistos per stalą, pieštuku su subtiliomis gipso pluoštu sustiprintų plokščių raukšlelėmis“, - teigė įmonė.

Dabar lankytojai į „The French skalbyklą“ atvyksta per sodų seriją, vedančią iki restorano ikoniškų mėlynų durų.

Iš bazalto akmens padaryta siena uždengia lauko erdvių seką. Svečiai per šią užtvarą eina pro arką, eidami pro mėlyną akmeninį taką per dekoratyvinį sodą ir praėję atvirą veją, kurią galima naudoti renginiams organizuoti.

„Išoriniai vidinio kiemo kampai yra atskiros susibūrimo zonos, kurias galima panaudoti vakarieniaujant lauke ar sėdint prieš valgį ir po jo“, - teigė Snøhetta.