Architektūra

Pertvarkydami XVIII a. Kotedžą, architektai išsaugo puvimo struktūrą

Pertvarkydami XVIII a. Kotedžą, architektai išsaugo puvimo struktūrą
Anonim
MINOLĖ: 500]

Kate Darby ir Davidas Connorai išsaugo puvimo struktūrą pertvarkydami XVIII a. Kotedžą

Davido Connoro dizainas ir Kate Darby Architektai Anglijos Vakarų Midlenduose esantį kotedžą pavertė namais ir studija, apgaubdami sugriautą seną struktūrą juodo gofruoto metalo apvalkale.

Davidas Connoras ir Kate Darby ėmėsi išsaugoti 300 metų senumo medieną, pastatyti naują plieninį rėmą virš išvardytų griuvėsių ir apdengti juodu gofruotu geležimi, kad apsaugotų jį nuo vėlesnių orų.

Naujoji struktūra apima nedidelę arklidę, kuri būtų stovėjusi viename kotedžo gale, kuriame dabar yra porai skirta studija.

Ant vieno pastato šono taip pat pritvirtintas nedidelis įstrižas įėjimas ir tolygiai plakiruotas tos pačios gofruotosios apkalos lakštais.

Viduje senoji deformuotos medienos konstrukcija, surišta negyva gebenėmis ir iš dalies uždengta pleiskanojančiais tinkais, palikta visiškai atidengta. Jį įrėmina aukštas langas, esantis šalia studijos esančiame gale.

„Strategija nebuvo atnaujinti ar suremontuoti 300 metų senumo sąrašą įtrauktas pastatas, bet tobulai išsaugoti“, - aiškino Connoras ir Darby. "Tai apimtų supuvusius medžius, negyvas gebenes, senų paukščių lizdus, ​​voratinklius ir esamas dulkes".

"Griuvėsiai bus apsaugoti nuo elementų, esančių naujame aukšto efektyvumo išoriniame apvalkale. Tai reiškia, kad daugelyje vietų būtų dvi sienos, du langai ir du stogai, seni ir nauji."

Pirmas aukštas tapo dvigubo aukščio studija Connor ir Darby. Užpakalinė prieškambaris dvigubai padidėja, nes valgomasis sujungia virtuvę ir poilsio kambarį, o miegamasis ir vonios kambarys išdėstyti virš galvos.

Išdėstymas skirtas lengvai pritaikyti name, kuriame yra trys miegamieji ir du vonios kambariai.

Lygios, baltai tinkuotos naujojo interjero sienos suteikia neutralų foną, leidžiantį senstantiems medienos elementams. Panašiai nenusakomi metalo dirbiniai sudaro laiptus, jungiančius apatinį ir viršutinį aukštus, ir miegamajame sudaro baliustradą.

Metalinės atramos išsikiša taškuose per sklandžiai tinkuotas lubas, kad paremtų gegnes. O virtuvėje metalo dirbiniai ir paprastos formos yra išdėstyti taip, kad būtų kontrastingi sulenktoms medinėms luboms, plikoms lentoms ir blokinėms sienoms.

Trigubo stiklo langai padeda išlaikyti pastatą gerai izoliuotą ir nepralaidų orui, o erdves šildo pora malkomis kūrenamų krosnių. Gretimame miške keleiviai ieško maisto šiems degalams.

Saulės plokštės yra sumontuotos į pietus nukreiptą stogą, kad pastatas būtų aprūpintas elektra, o po stogo danga sumontuoti 100 metrų vamzdynai, užpildyti glikoliu - šilumą perduodančiu skysčiu, naudojamu vasarą šildyti vandenį.

„Croft Lodge“ yra šalia „Bircher Common“ Leominsteryje, Herefordshire. Tai yra „RIBA West Midlands Regional Awards 2017“ ir „West Midlands Small Year of Year Awards 2017“ laureatė, taip pat „Architect's Journal Mažieji projektai 2017“ apdovanojimų gavėja.

Nuotrauka - Davido Connoro

Praėjusiais metais britų studija „Moxon“ Škotijos aukštumoje atnaujino dar vieną XVIII a. Sodybą, pridėdama maumedžio ir gofruoto metalo prailginimą.

Londono studija „Haworth Tompkins“, naudodama trupinančią struktūrą kaip naujo metalu apdengto pastato pagrindą, sugadinto Viktorijos laikų balandžio Suffolke sienose įdėjo „Corten“ plieno menininko studiją.