Anonim
Image

„Odile Guzy Architectes“ aprėpia socialinio būsto schemą medinėmis plytelėmis ir deimantais dengtais stogais

Prancūzijos įmonė „Odile Guzy Architectes“ baigė socialinio būsto projektą Chalon-sur-Saône mieste, apimdama eilių namų eilę ir gretimą daugiabučių bloką su mediniais fasadais, kurie tęsiasi su saulės baterijomis.

Projekto ėmėsi Odile Guzy Architectes už socialinio būsto organizaciją „OPAC Saône & Loire“, kurios tikslas - suteikti aukštos kokybės ir nebrangią apgyvendinimą rytinio Prancūzijos regiono žmonėms.

Michaelio Guzy ir Julien Odile įkurta studija grindė projektą priemiesčiuose vyraujančiomis architektūrinėmis tipologijomis, apimančiomis butus, individualius namus, miesto namus ir mažaaukščius socialinius būstus.

Image

Projekto metu iš viso numatyti 26 namai, suskirstyti į 20 butų ir šešių terasų savybių eilę, esančią iš abiejų kraštovaizdžio centrinės alėjos pusių.

Reaguodami į ribotus teritorijos ir aplinkinių miesto audinių matmenis, architektai pasiūlė plėtros planą, kuriame numatyti tankio ir privatumo pokyčiai, nes pastatai tęsiasi nuo gatvės.

Image

Įėjimas veda į automobilių stovėjimo vietą, esančią greta esamų garažų, o daugiabutis kyla į viršų, kad atitiktų kaimyninių pastatų aukštį.

Į konstrukciją įterptos tuštumos suskaido bendrą masę, todėl perėjimas iš automobilių stovėjimo aikštelės į centrinę alėją yra labiau pralaidus ir malonus, kurį galima apžvelgti iš gatvės.

Image

„Tuštumos padeda sukurti skirtingų išgyvenimų seką, kai jūs judate per svetainę“, - sakė studija. "Ši„ varganoji scena "pratęsiama naudojant laiptus ir išorinius laiptus, iš kurių atsiveria tolimi vaizdai ir puikūs kadrai miesto link."

Asfaltuota centrinė alėja, jungianti abi projekto dalis, sukuria kitą atvirą plotą ar tuštumą, kuri atlieka svarbią socialinę funkciją ir suteikia galimybę sodinti augalus į projektą.

Žvyruotas plotas priešais butus telpa lieknų beržų liniją, o gyvatvorė greitai augs, kad būtų užtikrintas privatumas namų eilėms.

Kiekvienas namas turi nedidelį į pietus nukreiptą sodą, kuris sujungtas su svetaine, apsaugota nuo saulės saulės spindulių, išsikišančia iš tos pačios medienos briaunų, kaip ir fasadai.

Projekto aprašyme buvo numatyta, kad medienos konstrukcijos turi būti naudojamos visoje. Siekdami sustiprinti šį tausojantį požiūrį, architektai pastatus apdarė vertikaliomis medinėmis lentomis.

Image

Apdailos medžiaga išoriniams paviršiams suteikia ritmą, besitęsiantį per balkonų šonus, kur medienos juostos yra atskirtos, kad atsirastų vaizdai, apsaugant interjerą nuo tiesioginės saulės ir nepageidaujamo vaizdo.

Namų stogai yra iškloti spalvoto rombinio rašto plytelėmis, kurios suteikia malonų kontrastą aplinkiniams monotoniškiems pastatams, žiūrint iš kaimyninių pastatų.