Architektūra

„Penelas Architects“ įterpia stiklo ir rūdytos plieno konstrukcijas miško plynuose netoli Madrido

„Penelas Architects“ įterpia stiklo ir rūdytos plieno konstrukcijas miško plynuose netoli Madrido
Anonim
MINOLĖ: 500]

„Penelas Architects“ įterpia stiklo ir rūdytos plieno konstrukcijas miško plynuose netoli Madrido

Visiškai įstiklintos sienos užtikrina, kad šios „Penelas Architects“ suprojektuotos rezidencijos savininkams būtų pateikti geriausi vaizdai į vaizdingą mišką už Madrido ribų.

Vietinė studija „Penelas Architects“ suprojektavo dviejų aukštų paslėptą paviljoną šlaitui išvalyti miške Las Rozas mieste - Madride, siekdama sukurti erdvę meditacijai ir atsitraukimui.

Tankus miškas ir kaimo vietovės suteikia gyventojams daug privatumo, o stiklo paketo, esančio raudonojo plieno konstrukcijoje, erdvės suteikia vaizdingą vaizdą iš kiekvieno kambario.

„Visiškai įleistas į mišką, paviljonas atvirai atspindi gamtos buvimą per jo stiklo išorę“, - teigė architektai.

Studija taip pat norėjo, kad 70 kvadratinių metrų namas tiesiogiai atsilieptų apie pora medžių, augančių svetainėje aplink jį. Viršutinio lygio užpakalinis fasadas yra pasviręs, kad būtų vietos vienam, holminiam ąžuolui.

Terasos užuolaida iš viršutinio lygio priekio ir grindyse yra tarpas, kad tiesiai pro jį galėtų augti kitas medis.

„Paviljonas tiesiogiai sąveikauja su augančiais medžiais, leisdamas jiems praeiti pro terasas ir konsoles pro jiems skirtus tarpus“, - teigė architektai.

Terasa išsikiša virš nedidelio krioklio, esančio po namu. Iš šios terasos aplink namą išdėstytos kelios išdėstytos platformos veda į aukštesnio lygio sodą gale.

Metaliniai laiptai spirale kyla per stiklinį bokštą, jungiantį du namo aukštus, ir veda į stogo viršutinę terasą, kuri taip pat yra iš vienos namo pusės esančios konsoles.

Penki raudoni vamzdiniai šviesos šuliniai nuo stogo nukreipia tiesioginius saulės spindulius į atviro plano virtuvės, svetainės ir valgomojo kambarius pirmame aukšte. Šiuos spindulius kitaip būtų užstoję medžiai.

Namo viduje architektai naudojo vyšnios medžio apdailą, įskaitant virtuvės spinteles, kad papildytų paprastą stiklą ir plieną. Miegamieji užima žemiau esančias grindis, o vonios kambarys - gale.

Kiti namai, sukurti miško aplinkai, apima tvirtus lentomis pažymėtus betoninius atostogų namus netoli Buenos Airių, kurį pateikė Luciano Krukas, ir kaimo kalnų namelį Montanoje, kurį pateikė Andersson-Wise.