Anonim
Image

„Illiz Architektur“ nustato vaikų baseiną virš buvusios požeminės kariuomenės ruošinio Ciuriche

„Illiz Architektur“ įrengė šį vidaus baseiną ant nebenaudojamos betoninės prieglaudos, skirtos gelbėjimo pajėgoms, kad besimaudančiųjų vaizdas būtų į Šveicarijos Ciuricho ežerą.

Ciuriche įsikūrusi „Illiz Architektur“ laimėjo konkursą suprojektuoti baseiną „Allmendli“ - 1131 kvadratinio metro centrą, skirtą vaikams išmokti plaukti.

Image

Erlenbacho mokyklos miestelio pakraštyje esantis pogrindžio kareivio ruošinys bėgant metams dingo po apaugusia kalva ir sporto aikštele.

Iš išorės vienintelis atpažįstamas žymėjimas buvo du įvažiavimai, iškasti į kalvos šlaitą.

Image

Architektai paliko neapdorotą senojo betoninio objekto pobūdį ir pakabino baseiną aukščiau, kalvos viršuje. Vandens paviršius yra lygus su jį supančia reljefu, iš kurio atsiveria platus vaizdas į Ciuricho ežerą.

„Užuot iškasęs po buvusį ruošinį, kad tilptų milžiniškas baseino tūris, baseinas būtų tiesiog pakabinamas virš esamos požeminės erdvės kubatos“, - teigė architektai, kurie projektavo kartu su vietos inžinieriais „Pöyry Schweiz AG“.

Image

Išorėje plona plieninių kolonų ir stiklo eilė apgaubia baseiną, atsiremdama į dvi dideles betonines sienas apatiniame lygyje.

Viduje betoninės kolonos lieka atviros, palaikančios kaustytos betonines lubas, besidriekiančias maudymosi salėje.

Image

„Tikroji maudymosi salė buvo suprojektuota kaip šviesos užpildytas paviljonas virš naujojo baseino ir dabar žymi miesto mokyklų teritorijos pabaigą“, - teigė architektai.

Tarp šių betoninių kolonų sidabriškai pilkos grindys sulankstomos į suolus, kurie gaubia baseiną. Vidinės sienos yra padengtos plytelėmis skirtingais žalios ir violetinės spalvos atspalviais.

Kariuomenės ruošinio pietrytinis kampas buvo atidengtas, o išorinės sienos dalys pašalintos. Vieno aukšto stiklinis fasadas dabar užpildo tarpus tarp dviejų besiribojančių sienų ir suteikia vaizdą į anksčiau paslėptą pastato interjerą.

Šią erdvę užima prieškambaris, padengtas tamsiai žalios spalvos sienų plytelėmis, o viršutinėje dalyje - plona žiebtuvėlių juostelė.

Image

Be baseino tūrio ir keltuvo platformos, požeminė erdvė taip pat buvo naudojama pastatui ir baseinui reikalingoms technologijoms ir sistemoms įrengti, taip pat prieškambaris ir gretimos persirengimo patalpos.

Šios spalvotos plytelės, skirtos nurodyti šešėlio, skaidraus ežero atspalvius, tęsiasi geometrinėmis formomis per persirengimo kambarį. Čia esančios spintelės ir durys taip pat dažytos tamsiai žalia spalva.

Image