Anonim
Image

Arkingas įdubimas tęsiasi per Julien De Smedt Hangzhou biurų bloką

„JDS Architects“ per šį biuro bokštą Hangdžou, Kinijoje, įstrižai supjaustytos dvi tuštumos, kad apačioje būtų sukurtas arkinis kelias ir viršuje įrengtas laipteliais paremtas parkas.

Image

16 aukštų Hangdžou vartai yra miesto Gongshu rajone, sename pramoniniame mikrorajone, kuriame vyksta miesto pertvarkos.

„H formos“ pastate, kurį sukuria dvi tuštumos, yra darbo vietos, taip pat parduotuvės, restoranas ir paštas.

JDS architektai išdrožė įstrižą taką po pastatu, kad vienoje pusėje būtų sujungta istorinė rinkos salė, kuri yra atnaujinama, ir viešoji žalioji erdvė iš kitos.

Image

Trikampiai želdynų taškeliai yra išplatėję taku kaip aplinkinių parkų tęsinys, o ilgi suoliukai skirti praeiviams pakviesti daryti pauzę.

„Šis dizainas susijęs su turtinga ir įvairiapusine Hangdžou architektūros istorija, iš naujo aiškinant tradicinius kinų vartus ir vėl susiejant su miesto tradicijomis - artumu prie gamtos“, - teigė De Smedtas, laimėjęs konkursą pastato dizainui.

„Kelias po pastatu yra sukurtas, kad būtų galima užmegzti ir sustiprinti ryšį visame bendrame plane“, - aiškino jis, „pertvarkydamas pastatą iš kliūvančios biurų sienos į geometriją, palengvinančią cirkuliaciją; šio socialinio patogumo dizainas suteikia pastatui jos unikali tapatybė “.

Image

Įgaubtas planas, pėsčiųjų takas padalija apatinius 23 600 kvadratinių metrų pastato aukštus į du, kad būtų sudaryti ketvirčio apskritimo planai. Iš išlenktos sienos virš praėjimo tako iššokę langai suteikia vaizdą tarp darbo vietų ir viešojo tako.

Image

„Keldamas savo masę į arką, pastatas atkuria vartus tarp dviejų aplinkinių viešųjų erdvių, o ne kliudo biurų patalpų sieną“, - teigė architektas.

"Dvigubai išlenktas arkos paviršius ir žalios erdvės grafinis piešinys kviečia praeivius pasukti į kelią."

Stogo tuštuma sukuria žalią parką ant pakopų terasų - tai nuoroda į senovinį Kinijos ryžių lauko kraštovaizdį.

Orientacija, nukreipta priešinga linkme esančiam takui, anga biuro darbuotojams suteikia maksimalų saulės spindulių ir vaizdą.

Image

Pakreiptas kraštovaizdis taip pat veikia kaip lietaus vandens sulaikytojas, kuris pakartotinai naudoja vandenį, kad padėtų atvėsinti pastatą.

Dvi vertikalios cirkuliacijos erdvės yra pagrindinės konstrukcijos atramos ir tvirtina apatines grindų plokštes. Vidurinės grindų plokštės apima šias dvi gyslas kaip paprasta sija, kad būtų sukurta stabili viršutinių aukštų platforma.