Anonim
Image „Vo Trong Nghia“ užbaigia Vietnamo viešbutį su pakabinamų augalų sienomis

Iš šio viešbučio smiltainio sienose esančių betoninių sodinamųjų žaliuojančių želdynų perteklius, kurį suprojektavo Vo Trong Nghia įmonė istoriniam Vietnamo miestui Hoi Anui.

Vietnamas „Vo Trong Nghia“ architektai suprojektavo viešbutį „Atlas Hoi An“ netaisyklingos formos sklypui Hoi An senamiestyje.

Jis sudarytas iš keturių iškilių tūrių, jame yra 48 kambariai, iš kurių atsiveria žalumos vaizdas iš kiekvieno komplekto miegamojo ir vonios kambario.

Konstrukcijos sienos yra pastatytos iš vietinio smėlio akmens blokelių, išdėstytų tarp nedengtų betoninių grindų plokščių. Būtent šios plokštės palaiko vertikaliai išdėstytus betoninius sodinukus.

Image

Užpildyti želdynais sodintojai siūlo pavėsį koridoriams, esantiems už jo, ir leidžia vėjeliui natūraliai juos vėdinti. Natūrali šviesa taip pat gali filtruoti per skylutes akmens sienose, nesukeldama šilumos.

Image

„Vo Trong Nghia“ garsėja novatorišku augalijos panaudojimu architektūros projektuose, tokiuose projektuose kaip „Babilono“ viešbutis, apaugęs vijokliniais augalais, ir darželiu „Farming“, kuriame yra daržovių sodas ant jo stogo.

„Atlas Hoi An“ viešbutiui jis ir projekto architektas Tran Thi Hang norėjo, kad dizainas taip pat nurodytų nuošalius kiemus, kurie yra įprasti mieste.

Nuo tada, kai ji buvo pavadinta UNESCO pasaulio paveldo objektu, padidėjo turizmas, dėl kurio senoviniai namai buvo paversti parduotuvėmis ir restoranais - tai, pasak architektų, reikia elgtis jautriai.

Image

„Kaimynystė yra gerai žinoma dėl savo gražių čerpių stogo peizažo ir vidinių kiemų, kurie suteikia sluoksniuotą erdvės kokybę tarp vidinės ir išorinės erdvės“, - sakė jie.

„Dėl chaotiško komercinio srauto ši kokybė pamažu blogėjo“, - tęsė jie. "Dėl to senamiestis prarado ramaus ir ramaus gyvenimo būdo žavesį".

Image

Trys pastato tūriai išdėstyti kampu, kad būtų sukurtas naujas kiemas, pakankamai didelis baseinui. Čia draping augalai suteikia pavėsį saulės vonių lankytojams.

Ketvirtojo tūrio plyšiai yra tarp esamų pastatų eilės, o keli mažesni kiemai užima tarpus tarp įvairių blokų.

Image

Visų keturių pagrindinių blokų pagrindai yra pakelti ant betoninių stulpų, kad būtų sukurtas atviresnis ir suprantamesnis žemės aukštas, jungiantis visus kiemus ir įėjimo zonas.

„Ši erdvinė kokybė atspindi naujojo„ Hoi An “dinamiškumą, tačiau taip pat išlaiko senamiesčio žavesį“, - pridūrė architektai.

Image