Anonim

Aliuminio žaliuzės uždengia lenktas namo ir kavinės sienas Pietų Korėjoje

Pietų namo korėjiečių architektūros praktikos projektuota AND (+ skaidrių demonstracija) šio namo ir kavinės Gyeonggi provincijoje netaisyklingą, lenktą formą dengia pasvirusios aliuminio juostos.

Image

Seule įsikūrę architektai, kurių vardas reiškia „Naujovės diferenciacijos architektūra“, pavadino projektą „Louverwall“ po jo skiriamuoju apvalkalu.

Image

Žaliuzės uždengia įstiklintą sieną, nukreiptą į gatvę Paju mieste, ir viename kampe kreivai suformuoja pastato stogą.

Image

Juostos tarpininkauja šviesos kiekiui, patenkančiam į pastatą, kuriame yra kavinė žemės lygyje ir pora - ir jų penkios katės - namuose dviejuose aukštuose.

„Tikslas yra, kad kavinės erdvėje būtų minkšta dienos šviesa, nes ji nukreipta į vakarus“, - aiškino architektai. "Mes nusprendėme apriboti tiesioginę vakarų šviesą ir įvesti šviesą iš pietų."

Kavinės viduje gelžbetoninė pastato konstrukcija paliekama atidengta ir suporuota su blyškiomis medienos ir metalo baldais. Už žaliuzių išryškėja dramatiški linijiniai šešėliai per šviesius paviršius.

Image

„Šviesa teka tarp dviejų lenktų sienų, pabrėždama erdvės vertikalumą“, - teigė studija. "Kai jūs einate laiptais, kad pasiektumėte poilsio erdvę, galite patirti didžiausią šviesos ir šešėlio žaismą bei vertikalumą."

Image

„Kiekvieną minutę besikeičianti šviesa liečia vidinius paviršius“, - pridūrė jis. "Kiekvienas debesų, saulės judėjimas ir metų laiko pokyčiai fiksuojami ant sienų."

Fasado dizainas buvo nubraižytas naudojant „Parametric Louver Design System“ - kompiuterinį algoritmą, kurį sukūrė Seulo nacionalinio universiteto tyrėjai ir kuris apskaičiuoja geriausiai veikiančią bet kurio paviršiaus paviršiaus žaliuzių formą.

Image

Šviesiai plytomis uždengtas įdubimas suteikia du atskirus įėjimus į 188 kvadratinių metrų pastatą - įstiklintą kavinei ir pilkas namo duris.