Architektūra

„Pitsou Kedem's S House“ balansuoja betoninę dėžę virš stiklinimo

„Pitsou Kedem's S House“ balansuoja betoninę dėžę virš stiklinimo
Anonim
MINOLĖ: 500]

Pitsou Kedem balansuoja betoninę dėžę virš įstiklinto apatinio S namo aukšto

Tvirtas betono tūris slypi virš architekto Pitsou Kedemo šio namo Izraelio Herzliya mieste dažniausiai įstiklintų pirmame aukšte esančių gyvenamųjų zonų (+ skaidrių demonstracija).

„S“ namas yra turtingame pajūryje esančiame Herzliya Pituach rajone, jį suprojektavo „Kedem“ Tel Avivo studija, anksčiau sukūrusi rezidencijas regione, įskaitant namą su langinių juostomis su perforuotu geometriniu piešiniu, ir pajūrio nekilnojamąjį turtą su viršutiniu aukštu ir juostiniu fasadu.

Pastatas susideda iš pirmo aukšto, apsupto baltomis lydytomis sienomis ir įstiklintomis pertvaromis, kurios kontrastuoja su sunkiai atrodančiu tūriu, kuriame yra pirmo aukšto miegamieji. Šis efektas yra perdėtas, kai stiklinės sienos yra įtraukiamos ar pasukamos, sukuriant visiškai atviras erdves, sujungtas su baseino kraštu. terasa.

Betoninį viršutinį aukštą palaiko įdėtas plieninis karkasas ir kelios kruopščiai išdėstytos kolonos, leidžiančios atidaryti fasadus.

"Prizmės levitacija, suformuota švariomis linijomis, diktuoja visą pagrindą ir įėjimą skaidrių įvairių rūšių pertvarų pagalba - nuleidžiant link žemės ir pažymint gruntą", - teigė architektai.

"Taigi viešųjų namų erdvių - valgomojo, virtuvės, svetainės, sodo ir dekoratyvinio baseino - vidinės ir išorinės ribos yra visiškai neryškios."

Nepermatomumo ir skaidrumo kontrastas tęsiasi labiau privačiose vietose link namo priekio, kur vertikalių medinių juostų ekranas apsaugo interjerą nuo nepageidaujamų vaizdų.

Išplatėjęs paviršius driekiasi aplink lauko fojė, kur iš didelių plokščių suformuotas takas kerta atspindinčią baseiną su pasodintomis lovomis.

Pėsčiųjų takas veda link įėjimo, pastatyto į įstiklintą sieną, sukuriančią gyvenamosios erdvės, besitęsiančios į uždarą baseiną, pojūtį.

Pagrindinio miegamojo komplektą, esantį šalia įėjimo, taip pat riboja medinės juostos. Tai padeda užgožti kambarį nuo tiesioginių saulės spindulių, tuo pačiu leisdami vaizdus į medžių eilę ir tvenkinį, besitęsiantį išilgai vienos sienos pagrindo.

Atviro plano gyvenamojoje dalyje priešais įėjimą esanti siena suformuota iš stiklinių durų su plieniniais rėmais, kurie pasukami, kad būtų galima tiesiogiai patekti į baseino kiemą.

Gretimos valgomojo kampas yra visiškai įstiklintas. Sienas galima atitraukti, kad būtų galima sujungti šią erdvę su papildoma valgomojo zona, esančia po išsikišančiu viršutiniu aukštu.

Laiptai, įmontuoti už virtuvės laikymo įrenginių, veda į miegamuosius ir žemyn į rūsį, kuriame yra papildomos poilsio zonos, sporto salė ir papildomi svečių miegamieji.

Viršutiniame aukšte esantys miegamieji yra išdėstyti išilgai tūpimo vietos, nukreiptos žemyn per cirkuliacinę tuštumą, kurią palieka atvira betoninė siena. Kiekvienas kambarys atsiveria į balkoną, iš kurio atsiveria vaizdas į baseiną priešingoje pusėje.