Architektūra

Augalų architekto paukščių stebėjimo paviljonai, pagaminti iš atšalusio plieno

Augalų architekto paukščių stebėjimo paviljonai, pagaminti iš atšalusio plieno
Anonim

„Plant Architect“ paukščių stebėjimo paviljonai yra pagaminti iš perforuotų plieninių perforuotų plokščių

„Plant Architect“ panaudojo plieną iš atmosferos poveikio, kad sukurtų daugybę į sparnus panašių konstrukcijų, skirtų paukščių stebėtojams Toronto parke.

Įsikūręs miesto East Point parko paukščių rezervate, Toronte įsikūrusi įmonė baigė statinius kaip dalį vietos iniciatyvos apsaugoti ir skatinti paukščių buveines.

Schemą sudaro pagrindinė apžvalgos aikštelė, paukščių žaliuzė ir du įvažiavimo kelio ženklai. Jie visi yra gaminami iš plieno, iš atmosferos poveikio - metalo, iš kurio rūdijama, dažnai vadinamo prekės ženklo „Corten“ vardu.

Kiekviena konstrukcija yra pagaminta skirtinga sulankstyta forma, skirta „skleisti skrydį“ ir turi su plieno paviršiumi susijusią informaciją apie vietos aplinką ir gyvūniją.

Apžvalgos erdvė yra pagrindinis projekto elementas, sėdint dominuojančioje svetainėje, iš kurios atsiveria vaizdas į idilišką kraštovaizdį.

Jį sudaro du paviljonai, atspindintys vienas kitą. Po sparno formos plieniniais stogais išilgai sienų eina betoniniai suolai, kad lankytojai būtų apsaugoti nuo elementų.

„Miestas ieškojo„ parašo “paviljono, kuris tarnautų kaip centrinis parko susibūrimo punktas“, - „Dezeen“ pasakojo „Plant Architect“ įkūrėja Mary Tremain. "Tai turėjo būti susitikimų vieta, vieta, kur būtų galima rasti prieglobstį nuo lietaus ir kur nors, kur galėtų tilpti būrys moksleivių."

Rūdytos plieninės abiejų paviljonų sienos yra tankiai perforuotos skrendančių paukščių siluetais. Po raštais į metalą įbrėžti ir lotyniški, ir angliški paukščių rūšių, kilusių iš šios vietovės, pavadinimai.

„Pagrindinis paviljonas yra centrinė svetainės susibūrimo vieta“, - pridūrė Tremain. "Jį sudaro du kūriniai, kurie iš esmės yra vienas kito veidrodiniai atvaizdai - viena pusė nukreipia vaizdus į tvenkinį vidaus link, kita nukreipia vaizdus į išorę link Ontarijo ežero."

Atokiau nuo paviljonų prie tvenkinio, paukščių stebėjimo žaliuzės yra prigludusios prie nendrių, esančių netoli vandens krašto.

Čia esančios metalinės plokštės yra pradurtos stačiakampėmis formomis, sukurtomis taip, kad atrodytų kaip šešėlių žaismas, padedančios maskuoti pastogę.

Vandens srove supjaustytos grafikos yra skirtingo aukščio, kad ir suaugusieji, ir vaikai galėtų „paukščius stebėti tvenkinyje netrukdomai, bet arti“.

Dabar, kai pirmasis etapas baigtas, „Plant Architect“ žvelgia į antrąjį projekto etapą, kurį jis apibūdina kaip klausymosi šventyklą.

Šis pastatas, vadinamas „Garsų peizažo paviljonu“, bus visiškai uždarytas, ragindamas lankytojus „paskanauti gyvo miško garsų su paukščių giesme“.

Kitos firmos sukūrė paukščių stebėjimo struktūras, naudodamos natūralesnes medžiagas. Švedų studija „Wingårdhs“ sukonstravo paukščių lizdų buveinių, kurios beveik visiškai apželdintos nendrėmis, lankytojų centrą.

Panašiai MLZD atliktas Šveicarijos ornitologinis institutas sutvirtino žemės sienas ir medienos apklotus, kad padėtų jam susilieti su natūralia aplinka.