Architektūra

„Atelier Rua“ ekranizuoja kempingo patalpas su baltu plytelių fasadu

„Atelier Rua“ ekranizuoja kempingo patalpas su baltu plytelių fasadu
Anonim

„Atelier Rua“ ekranizuoja Portugalijos stovyklavietės įrenginius su baltu plytelių fasadu

Lisabonos studijos „Atelier Rua“ suprojektuotas vertikalių baltų žaliuzių ekranas sukasi aplink šias stovyklautojų patalpas centrinėje Portugalijoje (+ skaidrių demonstracija).

FG + SG nuotrauka

Stovyklavietė yra kitoje Tejo upės pusėje, dar vadinamoje Tagus, nuo Abrantes miesto.

FG + SG nuotrauka

Ankstesni jos įrenginiai buvo išdėstyti atskirų pastatų eilėje tarp gyvenamojo ploto į pietus ir upės krantą šiaurėje.

FG + SG nuotrauka

Atelier Rua schema susieja šiuos esamus pastatus su ilga vienijančia struktūra. Tai sukuria naujas uždengtas erdves spragose ir jungiamąją galeriją, kurios bendras plotas siekia 6950 kvadratinius metrus.

FG + SG nuotrauka

„Šio pastato idėja buvo apimti jau egzistuojančių pastatų užpakalines dalis, apibrėžiančias naują mažo miestelio, kuriame jis stovi, kraštą“, - „Dezeen“ pasakojo studijos įkūrėjas Luisas Valente'as. "Tam tikra prasme jo" skysta "forma užima likusias erdves tarp iki šiol buvusių pastatų."

FG + SG nuotrauka

„Jo struktūra, atvira ir pralaidi, leidžia tiesioginį ir nuolatinį ryšį su žaliąja aplinka visame pastato pratęsime“, - pridūrė jis.

Miguelio Manso nuotrauka

Šiaurinis fasadas pagamintas iš atviro ekrano vertikalių stiklo pluoštu uždengtų plieninių žaliuzių ir gyvačių, kad apvyniotų ir seną, ir naują erdvę.

Pastatas yra šiek tiek pakeltas nuo žemės, todėl prie jo galima patekti per žemės rampas ir betoninius laiptelius, kurie veda į dideles angų plyteles.

Miguelio Manso nuotrauka

Uždėtos ant fasado lentų, einančių aplink pagrindą ir viršutinę dalį, išorės, žaliuzės yra išdėstomos reguliariais intervalais išilgai fasado ilgio, išsibarstant aplink išlenktus kampus.

Miguelio Manso nuotrauka

„Jie sudaro šydą arba ekraną, kuris nubrėžia upės kraštovaizdį į šiaurę“, - sakė Valente.

Miguelio Manso nuotrauka

Vyresnių pastatų šlaitiniai stogai iškyla virš vieno aukšto priestato. Jie turi priėmimo zoną vakariniame gale ir porą bendrų erdvių poilsiui, žaidimams ar renginiams viduryje.

Miguelio Manso nuotrauka

Priešais šiuos kambarius yra nauja kavinė, kurioje įrengti pagrindiniai virtuvės reikmenys ir sėdimos vietos pietų restoranams, išsiliejančios į priešais esančią neapdorotą erdvę.

FG + SG nuotrauka

Vonios kambariai, dušai ir persirengimo kambariai yra išdėstyti toliau išilgai ir sudaro blokus, kurie apsaugo ilgas betonines skaitikles, pradurtas kriauklių eilėje.

FG + SG nuotrauka

Daugiau praustuvų eina išilgai fasuoto fasado priešais vyriškus dušus, o moterų maudymosi vieta yra nutiesta pačiame rytiniame pastato gale.

FG + SG nuotrauka

Persirengimo zonos taip pat aptarnauja viešą sporto aikštę aikštelėje, lankytojams yra įrengtos apsaugotos dviračių saugyklos.

FG + SG nuotrauka

Visame pastate metalinės lubos einančios paslaugos paliekamos atviros. Vidinės sienos dažytos balta spalva arba paliekamos kaip grubus betonas, kad atitiktų grindis.

FG + SG nuotrauka

Kitoms stovyklavietėms „Snøhetta“ atgaivino seną norvegų valčių namelį, kad sukurtų bendrabutį vaikams, o Kevinas Hirthas pasiūlė į debesis panašią apžvalgos platformą, kuri plūduriuoja tarp medžių Kolorado valstijoje.

Projekto kreditai:

Architektas: Atelier Rua Konstrukcijos: Pedro Viegas Techninė komanda: Luisas Silvestras ir „Ecoperfil“