Architektūra

„FaulknerBrowns“ užbaigia rūdžių plieno bendruomenės centrą

„FaulknerBrowns“ užbaigia rūdžių plieno bendruomenės centrą
Anonim
MINOLĖ: 500]

„FaulknerBrowns“ architektai naująjį „Hebburn Central“ bendruomenės centrą papildo orui atspariu plieno fasadu

Šio bendruomenės bibliotekos ir sporto centro, esančio netoli Niukaslo, Anglijoje, oksiduotos plieno sienos ir surenkamos konstrukcijos yra veikiamos regiono laivų statybos paveldo (+ skaidrių demonstracija).

Vietinę firmą „FaulknerBrowns Architects“ suprojektavo „Hebburn Central“, siekdama suteikti Hebburn miestui Pietų Tyneside mieste tokias patalpas kaip biblioteka, šokių studijos, renginių erdvės, baseinas, treniruoklių salė, sporto salė ir viešojo sektoriaus klientų paslaugos.

5800 kvadratinių metrų pastatas yra platesnio „Hebburn“ regeneravimo projekto dalis, kuris XX amžiaus antroje pusėje ekonomiškai kovojo su sunkumais, nes daugiausiai nuostolių kėlė deindustrializacija ir laivų statyklų uždarymas Tyne upėje.

Atšiaurūs plieniniai paviršiai primena aprūdijusius laivų korpusus tuose kiemuose ir suteikia pastatui pramoninį pobūdį.

Panašus požiūris į medžiagiškumą buvo naudojamas butų ir menininkų studijų komplekse, įsikūrusiame sename stalo žaidimų fabrike Londone ir Pekine, kuris buvo paverstas teatro kompleksu.

Vietos taryba pakvietė „FaulknerBrowns“ prižiūrėti esamo miesto centro bendrąjį planą, kuriuo siekiama atgaivinti rajoną ir pagerinti apyvartą. Architektai „Hebburn Central“ pateikė pagrindinį pasiūlymo pagrindą, tikėdamiesi, kad jis taps būsimos plėtros katalizatoriumi.

„Vietos centrinė vieta pagrindiniame plane suteikė galimybę atkurti vietos pojūtį, suteikiant bendruomenei daugiau dėmesio ir širdies“, - projekto pareiškime teigė architektai.

Sujungdamas įvairias viešąsias paslaugas viename pastate, projektas efektyviai išnaudoja savo sklypą ir sukuria socialinės sąveikos galimybes erdvėje, kurią apibūdina įvairus jo panaudojimas.

„Bendros erdvės pranašumai ne tik sukuria aiškų efektyvumą, bet ir sukuria architektūros, turinčios turtingą pobūdį ir išsiskiriančią tapatybe, sukuriančias socialiai orientuotas ir ekologiškas erdves“, - pridūrė projekto komanda.

Norėdami skatinti pastato socialines funkcijas, dideli fasado skyriai yra įstiklinti, kad visuomenė iš aplinkinių laiptų matytų, kas vyksta viduje.

Visų pirma, biblioteką ir baseino salę papildo dideli langai, užtikrinantys dienos šviesos užlietą interjerą ir sumažinantys dirbtinio apšvietimo poreikį.

Atviras vidaus plano išdėstymas taip pat leidžia šviesai įsiskverbti į likusį pastato plotą ir sukuria regėjimo linijas, vizualiai jungiančias įvairias erdves.

Nepermatomos dangos, daugiausia sudarytos iš atleisto plieno lakštų ir išplėstų metalinių tinklelių, yra naudojamos tose vietose, kur reikalingas privatumas ir kontroliuojamas apšvietimas, įskaitant persirengimo zonas ir sporto halę.

Gaminant fasadus buvo naudojami surenkamieji procesai, siekiant sumažinti sąnaudas ir padidinti statybų efektyvumą.

Iš medienos kompozito pagamintos konstrukcinės izoliuotos plokštės sudaro modulinį apvalkalą, pritvirtintą prie konstrukcinio plieno rėmo, „panašiai kaip apjuostas laivo korpusas“.

Išoriniam paviršiui formuoti naudojami plieno lakštai, kurių standartiniai matmenys sutampa su surenkamųjų plokščių matmenimis - tai padeda sumažinti pjaustymą vietoje ir atliekų susidarymą.

Šaltojo formavimo metalo gamybos metodai, naudojami apdailai, padidino konstrukcijos efektyvumą ir „pasinaudojo pramonės ir vietos paveldo kapitalu, pritaikant technologijas ir surenkamąsias technologijas, kurios yra sinonimai su Hebburno jūrų ir laivų statybos kilme“. komanda.

Šių gamybos vietoje metodų, suderintų su pastato tiesia forma, įgyvendinimas užtikrino, kad projektas buvo baigtas turint mažą biudžetą ir viso pastatymo laikas - tik 20 mėnesių.