Anonim

„Nha4 Architects“ prideda potvynių neprailginimą šeimos namuose Vietname

Šis Vietnamo namo prailginimas siekia akmeninės cokolio krašto ir apsaugo vidinius kambarius nuo kasmetinio potvynio (+ skaidrių demonstracija).

Vietos studijos „Nha4 Architects“ suprojektuota pensininkų pora ir jų sūnus „The Shelter“ praplečia esamą gyvenamąją vietą Thái Hòa - Vietnamo Nghệ provincijos mieste, kur metinis potvynio lygis gali siekti iki 150 centimetrų.

70 kvadratinių metrų ploto priestatas yra greta pagrindinių šeimos namų, tačiau nuo jų atskirtas. Jis yra pakeltas virš žemės, kad jiems kylant vandenims būtų atskira svetainė, du miegamieji, vonios kambarys ir maldos kambarys.

„Esamas namas nėra apsaugotas“, - „Dezeen“ pasakojo architektas Nguyenas Khacas Phuokas. "Anksčiau šeima turėjo laikinai gyventi kaimynystės prieglaudoje, kai ji užplūdo, todėl mes šį naująjį pastatą iškėlėme 150 centimetrų virš žemės."

Linijinė konstrukcija pakeičia tradiciškesnį tokio paties dydžio pastatą svetainėje, kurį anksčiau užėmė seneliai.

Tuštumos supjaustomos priekyje ir šone, kad būtų maži balkonai. Ant vieno fasado taip pat yra ištisiniai betoniniai laiptai, vedantys į nedidelį kiemą, skirtą kaip užtemdyta buferinė zona tarp sodo ir svetainės.

Terasoje yra skylė, išpjauta per grindis, kad joje būtų medis.

Viduje yra praplatėjęs lango langas gyvenamajame kambaryje, kuris yra žemas, kad būtų išvengta atšiaurios šviesos ir šilumos nuo saulės, ir išlenktas koridorius, vedantis į vonios kambarį ir vieną iš miegamųjų kambarių.

Geležinės medienos grindys buvo pridėtos siekiant, kad interjeras vasarą būtų vėsesnis, o žiemą - šiltesnis, o priekiniame fasade buvo sumontuotas bambuko ekranas, kurį galima nubrėžti, kad būtų užtikrintas privatumas ir atspalvis.

Šie būdai yra įprasti šalies namams, kad jie atitiktų atogrąžų klimatą. Kiti pavyzdžiai yra svečių namai, apklijuoti spalvotomis žaliuzėmis, kad būtų užtikrinta ventiliacija ir pavėsis, ir renovuotas namas su pasukamomis stiklinėmis durimis palei gyvenamąją erdvę.