Anonim

Den Bosch gyventojų pasirinkta „UNStudio“ projektuoti naują miesto teatrą

„UNStudio“ buvo išrinkta projektuoti naują teatrą Den Boschui, Nyderlandams, laimėjus viso miesto viešą balsavimą (+ skaidrių demonstracija).

Piliečiams buvo suteikta galutinė nuomonė dėl projekto, pasirinkto pakeisti dabartinį miesto teatrą „Aan de Parade“. Amsterdame įsikūrusio „UNStudio“ pasiūlymas laimėjo 57 procentus balsų, įveikiant kitą Roterdamo studijos „Ector Hoogstad Architects“ atrinktą projektą ir dabar bus pereita prie planavimo taikymo.

Visuomenės dalyvavimas vykdant balsavimą internetu ar bendrąjį finansavimą tampa vis dažnesnis dideliems projektams. Praėjusią savaitę 400 metrų ilgio pėsčiųjų tilto Roterdame darbai buvo apibūdinti kaip „pirmasis pasaulyje viešosios infrastruktūros projektas, kuriai netaikomos visos finansinės priemonės“, o dizaineris Karimas Rashidas šių metų pradžioje apsilankė „Facebook“, kad paragintų Niujorko gyventojus balsuoti už namo fasadą. pastatas, kurį jis projektuoja miestui.

Numatytas kaip referencinis geologinis darinys, teatras suprantamas kaip keturi atskiri, bet sujungti tūriai, kuriuose yra natūralaus akmens fasadai.

Dideli langai išlygins tarpus tarp keturių tomų, įrėmindami netoliese esančios Šv. Jono katedros ir Parado aikštės vaizdus. Pastatas taip pat bus atviras jo apylinkėse per didelius viešus renginius, įskaitant kasmetinį miesto karnavalą.

„Sensacijos idėjos ir kultūrinė raiška sudaro koncepcinį projekto pagrindą“, - paaiškino Benas van Berkelis, „UNStudio“ įkūrėjas ir pagrindinis architektas.

„Pastato masė yra viena ir daugialypė“, - tęsė jis. "Besikeičiantis tūrių poslinkis rodo atskyrimą ir suskaidymą, o susikirtimo momentai sulieja tūrį ir sukuria autonomišką, vieną objektą miesto struktūroje."

Dabartinis teatras buvo pastatytas aštuntajame dešimtmetyje, tačiau daugelio vietos gyventojų tai vertina kaip akį. Du pagrindiniai naujojo teatro „Parade“ tikslai yra pagerinti lankytojų patirtį ir sukurti pastatą, kuris atitiktų jo aplinkybes.

Norint tai pasiekti, „UNStudio“ dizainas sutelktas aplink viešąją fojė, kuri sėdi tame pačiame lygyje kaip ir viešoji aikštė. Ši fojė bus 19 metrų aukščio be kolonų erdvė, einanti per keturis lygius.

"Įvairūs vertikalios fojė lygiai gali būti vienu metu naudojami įvairioms komercinėms funkcijoms atlikti", - sakė van Berkelis. "Tai leidžia lanksčiai programuoti viešus ir privačius renginius, pasirodymus ir konferencijas. Toks papildomas programavimas suteikia teatro pastatui gyvumo ir universalumo bei išplečia jo viešąją funkciją."

Pastate bus dvi auditorijos. Didžiausias, kuriame yra 950 vietų, bus talpinamas į tūrį, kuris yra šiek tiek nuskendęs po žeme, kad sumažintų jo vizualinį poveikį. Viduje jo sienos bus padengtos medinėmis lamelėmis, kad pagerėtų akustika.

Marco Bolsiuso pavyzdinė nuotrauka

Mažesnė auditorija, pavadinta „Paradezaal“, talpins 420 žmonių. Jame bus ir lanksti scena, ir įtraukiamos sėdimos vietos, leidžiančios atlikti įvairius spektaklių tipus - kai kurie pasirodymai gali užimti visą erdvę ir pasiūlyti visai ne sėdimas vietas.

Susijusios istorijos: skaitykite daugiau iš „UNStudio“

Stumdomos sienos leis teatro kavinei atsidaryti aikštę, o iš trečiojo aukšto terasos atsiras vaizdas į miesto panoramą. Logistikos zonos, įskaitant krovimo vietas ir persirengimo kambarius, rūsyje bus išdėstytos nepastebimai.

Marco Bolsiuso pavyzdinė nuotrauka

Teisėjų kolegija išrinko „UNStudio“ ir „Ector Hoogstad“ teatro parade projektavimo darbus. Tada prieš balsavimą Van Berkel ir Joost Ector buvo pakviesti pristatyti savo idėjas vietos gyventojų auditorijai.

„UNStudio“ duomenimis, iš viso 2 681 asmuo balsavo pagrįstai, be to, savivaldybė atliko atskirą 5000 žmonių apklausą.

Marco Bolsiuso pavyzdinė nuotrauka