Anonim

„Lieven Dejaeghere“ baseino namas yra stiklinė dėžė, ant kurios viršuje dedamas betoninis stogas

Plonas betoninis stogas lengvai atsiremia į šio minimalaus baseino paviljono įstiklintas sienas, pridėtas prie namo Belgijos kaime Wannegem-Lede - antrasis projektas, kurį šiandien paskelbėme architektas Lievenas Dejaeghere (+ skaidrių demonstracija).

Baseino namas prideda gyvenamąją vietą, pastatytą 1990-ųjų pabaigoje, ir kurią Dejaeghere suprojektavo, kad joje būtų įrengtas baras, namų kinas ir vasaros svetainė, kurią galima atidaryti sujungiant su baseino terasa.

Paviljonas driekiasi išilgai esamo baseino krašto ir įstiklintu koridoriumi sujungtas su turto gyvenamosiomis zonomis. Jo vizualinis lengvumas kontrastuoja su ypač sunkiu namu.

„Pagrindinis namas turi specifinę architektūrą su balno stogu“, - „Dezeenhere“ pasakojo Dejaeghere'as. "Pratęsimas kuo labiau atsiskiria nuo esamo tūrio ir sukuria kontrastą savo paprastumu ir lengva struktūra."

Paviljono padėtis išilgai baseino krašto užbaigia trijų pusių vidinį kiemą, skirtą išryškinti tipiškų sodybų išdėstymą.

Visiškai įstiklinti paviršiai sustiprina ryšį su kaimo aplinka ir palaiko esamą namo, baseino zonos ir sodo ryšį už jo ribų.

Plieninės pelekai palaiko betoninį stogą, kuris tęsiasi už stiklinių sienų ir sukuria didelę tentą. Betonas buvo liejamas vietoje ir paliktas atidengtas, kad būtų sukurtas kontrastas su subtiliu stiklu.

Vienas iš svarbiausių projekto iššūkių buvo reikiamos izoliacijos pasiekimas, apimantis izoliuoto sujungimo tarp sienų ir šiluminių grindų ir stogo masių įterpimą.