Anonim

Kvebeko rezidencija „Naturehumaine“ yra iškelta nuo šlaito ant betoninio podiumo

Didelės apimties betono pleištas sukuria cokolą šiems plieno plakiruotiems Kvebeko namams, kuriuos pateikė architektūros studija „Naturehumaine“, pakeldami juos virš uolėto šlaito (+ skaidrių demonstracija).

Monrealyje įsikūrusi „Naturehumaine“ suprojektavo dviaukštį gyvenamąjį namą, vadinamą „Bolton Residence“, tvirto kalno šlaitui Boltono rytų savivaldybėje, netoli Kvebeko – Vermonto sienos.

Šeimos namą sudaro dvi sukrautos konstrukcijos: iš dalies į šlaitą pastatytas betoninis blokas turi apatinį aukštą, o viršutinis aukštas yra išdėstytas plyštiniu bloku, apdengtu anglis pilkšvo plieno briaunomis.

Mažesnis tūris pastatą pritvirtina prie kalvos šlaito, o didesnis viršutinis aukštas jį užkloja, kad suteiktų pastogę. Medinė terasa tęsiasi nuo viršutinio lygio įstiklintos perdangos, dengiančios pušiu apdengtą rąstinę ir automobilių prievadą, esantį apatinėje šlaito dalyje.

„Ribotas biudžetas suvaržė pasirinkimą, kaip galėtume išdėstyti namą“, - „Dezeen“ pasakojo studijos architektas Davidas Dworkindas. "Stačioje vietoje buvo natūralus plynaukštė, kuri tapo akivaizdžiu pasirinkimu statyti namą nereikalaujant jokios brangios struktūrinės akrobatikos."

Stogo apačia dengta grūdėtos Douglas eglės faneros lakštais. Kitu atveju šio aukšto svetainė ir miegamasis turi vienspalvę paletę su pilkomis šiferio grindimis, o židinys ir laiptai yra iš juodinto karšto valcavimo plieno.

Svetainėje horizontali stiklinimo juostelė su storais juodais rėmais nukreipia vaizdus per medžių viršūnes į žemiau esantį slėnį.

Namo formos tūris, įterptas link gyvenamosios erdvės galo, atskiria pagrindinį miegamąjį ir atskirą vonios kambarį nuo poilsio zonos.

Iš vieno kampo išpjaustytos riekės šis juodai dažytas blokas sukuria įdubą, kad tilptų virtuvė, kurioje yra blyškios klevo viršūnės ir balti elementai.

Virš pusryčių juostos nuo šios nuožulniosios angos apačios kabo pakabukų lempučių eilė.