Anonim
„Archiproba“ 1920-ųjų telekomunikacijų pastatą paverčia biuruose Maskvoje

Šio buvusio sovietinio telekomunikacijų pastato viršutinį aukštą Maskvos centre „Archiproba“ studija pavertė atviro plano technologijų įmonės biuru (+ skaidrių demonstracija).

Vadinama „DI Telegraph“, naujoji lanksti erdvė užima 1927 m. „Central Telegraph“ pastato, kurį suprojektavo sovietų architektas ir inžinierius Ivanas Ivanovičius Rerbergas, viršutinį aukštą. Kampinis pastatas Tverskajos gatvėje kelerius metus buvo apleistas, kol jis nebuvo neseniai restauruotas.

Maskvoje įsikūrusi studija nusiaubusį pastatą juosė atgal į originalų betoninį apvalkalą, kad būtų sukurta atviro plano darbo vieta technologijų kompanijai „Dream Industries“.

"Architektai susidūrė su erdvės atkūrimo, o ne su renovacija, problema. Viduje nebuvo sienų, buvo tik keletas stulpelių, esančių tarp milžiniškų langų ir sugrupuotų dviem eilėmis kambario centre", - teigė "Archiproba" įkūrėja Tamara Muradova. "Paaiškėjo, kad pagrindinė projekto idėja turėtų būti erdvės grąžinimas į pradinę būseną".

Architektai padalijo 1 400 kvadratinių metrų plotą į tris pagrindinius skyrius - konferencijų salę, kioską, kuriame yra nedidelė kavinė, ir atviro plano bendro darbo erdvę su darbais, kuriuos taip pat galima išsinuomoti laisvai samdomiems darbuotojams ir kitoms įmonėms.

Tarp dviejų betoninių kolonų ir septynių metrų aukščio lubų įstiklinta siena skiria biuro plotą pastato gale nuo konferencijų salės ir kavinės prie įėjimo.

Šios teritorijos buvo paliktos atviro plano ir juose yra lankstūs baldų išdėstymo variantai, kad erdves būtų galima naudoti įvairioms funkcijoms atlikti.

„Erdvės lankstumas tapo svarbiausiu privalumu, kurį atnešė naujas kambario dizainas“, - sakė D. Muradova. "Būtent todėl dauguma interjero elementų turi ratus ir susideda iš nuimamų modulių. Priklausomai nuo komandų poreikių, bendradarbiaujanti [erdvė] gali virsti ir įgyti formas, būtinas vaisingam bendradarbiavimui."

Už stiklinės sienos 100 kvadratinių metrų ploto, atviro plano, biure yra vietos 100 nuomojamų stalo vietų.

500 žmonių talpinanti konferencijų salė priešais sieną yra išklota garsą sugeriančiu audinių rišikliu, kuris pagerina akustiką erdvėje, kurioje lubos yra aukštai.

Tarp betoninių kolonų pakabintos pilkos užuolaidos leidžia vizualiai atskirti konferencijų erdvę nuo kavinės ir atviro plano susitikimų erdvę.

Stiklinis kioskas su šlaitiniu stogu, pastatytu greta konferencijų salės, yra kavinė, nukreipta priešais įėjimą, ir posėdžių kambarys gale.

Kavos baras turi baltą plytelių plyšį ir galinę sieną. Juodo metalo strypų kėdės, išdėstytos palei medinę stalviršį, atspindi juodo metalo dirbinius, naudojamus visame pastate.

Kiosko gale esančią skaidrią posėdžių salę iš kavinės dalija plytelėmis išklota siena. Baltos žaliuzės gali būti nubraukiamos, kad posėdžių salė būtų privatesnė.