Anonim

„Format Elf Architekten“ korių korpuse perforuotas „Campus Netzwerk“ biuro fasadas

„Format Elf Architekten“ pridėjo šešiakampių skylių modelį prie ilgo aliuminio fasado šio biurų pastato Vokietijoje, kad būtų galima kontroliuoti dienos šviesos kiekį, patenkantį į vidų (+ skaidrių demonstracija).

Vokietijos įmonė „Format Elf Architekten“ sukūrė perforuotą modelį, susijusį su šalia esančių medžių sukuriamu atspalviu, užtikrinant, kad biuruose būtų laikomasi minimalių dienos šviesos reikalavimų.

Pastatas yra tarpdisciplininiame kūrybiniame miestelyje, pavadinimu „Campus Netzwerk“, Töging am Inn mieste, kuris kadaise buvo didžiosios aliuminio gamybos gamyklos vieta.

Viename aukšte esančiame iš dalies aliuminio plakiruotame paviljone įrengtos biurų ir kūrybinių agentūrų posėdžių salės, atspindinčios rajono istoriją.

Į korio pavidalo modelį, kuris lazeriu pjaunamas metalo paviršiuje, buvo naudojama parametrinė kompiuterio programinė įranga. Didžiausios skylės sutelktos tose vietose, kurios jau gauna pakankamai atspalvio iš aplinkinių medžių.

Raštas apvynioja paviljono kraštus ir pamažu išsisklaido per trumpesnes aliuminio galines sienas.

Stiklinimas apima visą ilgį kito ilgio fasado, kuris yra atsuktas iš pastato priekio ir įrėmintas aliuminio juosta.

Trumpas betoninių laiptelių rinkinys leidžia pasiekti įėjimo į įstiklintą paviršių lygį, kurį apsaugo išsikišęs rėmas.

Fasadą sudarančios 400 kilogramų stiklo plokštės gali būti praplečiamos į išorę, kad būtų sukurtas tarpas natūraliam vėdinimui, išlaikant paviršiaus lygų išvaizdą.

Pastato viduje architektai panaudojo vienspalvę paletę, papildančią išorės estetiką, derinant baltus paviršius su juodomis detalėmis.