Anonim

„Foldes Architects“ ilgame plytų name yra 17 metrų ilgio knygų lentyna

Šis ilgas ir siauras plytų namas už Budapešto, kurį sukūrė „Foldes Architects“, sujungia 17 metrų ilgio bibliotekos sieną, kurioje telpa savininkų gausus knygų rinkinys (+ skaidrių demonstracija).

Ilgų plytų namą suprojektavo Budapešto studija „Foldes Architects“ porai, kuri išeina į pensiją ir paprašė pakankamai vietos, kad būtų galima parodyti kuo daugiau savo knygų.

„Jis yra universiteto rektorius, ji buvo personalo vadovė didelėje planavimo įstaigoje. Jie kartu turi knygų kolekciją, esančią beveik 100 metrų ilgio“, - aiškino architektas Laszlo Foldes, kurio ankstesniuose projektuose yra ugnikalnio muziejus su tamsiomis betoninėmis sienomis. .

„Norėdami išvengti nepakankamai naudojamos erdvės, mes maksimaliai panaudojome koridoriaus galimybes, horizontalią ašį paversdami 17 metrų ilgio bibliotekos siena“, - sakė jis Dezeenui.

Vieno aukšto mūrinis namas pastatytas ant kalvos 15 kilometrų nuo Budapešto. Jį slepia medžiai, jau buvę svetainėje, kuriuos savininkai norėjo išlaikyti.

"Atėjus prie vartų, matosi tik žaliuojančios medžių baldakimai ir minimalistinė automobilių stovėjimo aikštelė. Dėl nuožulnaus sodo namas yra paslėptas už šios turtingos aplinkos", - teigė Foldesas.

Viduje grindys seka kalno nuolydį keliomis pakopomis, kad kambariai pamažu taptų vis aukštesni galo link. Jis kulminacija tampa terasa, iš kurios atsiveria vaizdas į slėnį, kuri namus apšviečia nuo saulės ir siūlo išorinę erdvę nuo lietaus.

„Viduje esančių laiptelių serija sukuria įvairias erdves, kiekviena mėgaujasi aukštesnėmis lubomis ir platesniais kambariais, o tai baigiasi neribota terasos panorama“, - sakė Foldesas.

Privačios erdvės buvo sugrupuotos priekyje, įskaitant miegamojo apartamentus ir svečių miegamuosius, kurie yra ir studijos, o atviro tipo virtuvė, valgomasis ir svetainė yra gale.

Šone esantis koridorius sujungia šiuos kambarius ir jame yra 17 metrų ilgio knygų lentyna, įbrėžta į tris spinteles, kad būtų paslėpti gėrimai ir taurės, rankšluosčiai, sąskaitos ir laiškai.

30 centimetrų storio knygyno lentyna kartu su 50 centimetrų sienos už jos storiu taip pat leido architektams į konstrukciją įstatyti tris langų sėdynes, iš kurių atsiveria vaizdas į šalia esantį sodą.

„Trys langų sėdynės yra labai svarbios - jos suteikia gyvybės knygų lentynoje“, - sakė Foldesas. "Be šių elementų struktūra būtų pernelyg monotoniška."

Į vakarus nukreipta terasa šalia pagrindinio miegamojo taip pat suteikia ryšį su sodu, kad savininkai galėtų mėgautis saulėlydžio vaizdais per netoliese esančias kalvas.

"Nors pastato masė yra išilginė ir disciplinuota, jis turi vizualų ir erdvinį ryšį ir su rytinėmis bei vakarinėmis sklypo pusėmis", - teigė Foldesas.

Namo priekyje taip pat yra nedidelis rūsys su pirtimi ir saugojimo vieta, kurią pasiekia išoriniai laiptai.

„Mes norėjome sutaupyti kvadratinių metrų viduje, todėl sukūrėme lauko laiptus, kad patektume į šią erdvę“, - pasakojo Foldesas. "Jei naudojatės pirtimi, gera išeiti į lauką. Suomijoje jie daro tą patį."

Namas buvo pastatytas už nedidelį 115 000 eurų biudžetą, todėl medienos PVC grindys ir PVC langai buvo pasirinkti siekiant kuo labiau sumažinti išlaidas.

„Pastato forma taip pat labai paprasta, o medinės lubos yra stogo konstrukcijos dalis, o tai buvo ekonomiška“, - teigė Foldesas. "Dėl darbo taip pat turėjo konkuruoti statytojai. Laimėtas buvo geriausias pasiūlymas".

Gerai vėdinama palėpė suprojektuota taip, kad būtų užtikrinta šiluminė buferinė zona, padedanti išlaikyti namą vėsų vasarą ir šiltą žiemą. 50 centimetrų storio šoninė sienelė, pagaminta iš keraminių blokų su išoriniu plytų sluoksniu, taip pat padeda moduliuoti temperatūrą viduje.