Anonim

Vienuolyno Mackenzie „Waiatarua“ namuose yra medinė grotelė

Vietos studijos „Monk Mackenzie“ juodos spalvos medienos name Aucklande, Naujojoje Zelandijoje yra grotelių faneros ekranas, leidžiantis filtruota šviesa patekti į vidų (+ skaidrių demonstracija).

„Waiatarua“ namą suprojektavo vienuolis Mackenzie šeštojo dešimtmečio porai, norėjusiems namų, turinčių ryšį su gamta.

Namas, pastatytas ant kieto nuožulnaus miesto miesto Waiatarua gamtos rezervato, apima daugybę beicuotų kedro dėžučių, susiliejančių su aplinkinių medžių sukuriamais šešėliais.

"Projektu tyčia nesistengiama konkuruoti ar imituoti laukinį grožį ir įmantrumą, išreikštą mus supančioje gamtinėje aplinkoje", - teigė architektai, "o jis priešingai užima ramią, neįvertintą poziciją".

Trys medinės dėžės atlieka skirtingas funkcijas ir žengia link upelio, o kiekvieno tūrio stogai suteikia aukščiau esančioje patalpoje esančias išpjovas.

Įėjimas centriniame lygyje veda į svetainę, virtuvę ir valgomojo zoną, kuri yra pakelta virš medžio baldakimo aukščio, kad būtų galima maksimaliai išnaudoti vaizdus, ​​išlaikant tam tikrą privatumą.

Pilno aukščio įstiklintose sienose yra stumdomos durys, sujungiančios svetainę su terasomis iš dviejų pusių.

Per pastato centrą kyla laiptai, sujungiantys gyvenamąjį plotą su viršuje esančiu pagrindiniu miegamuoju ir dar dviem miegamaisiais apačioje.

Malkinė krosnis šalia laiptų šildo svetainę ir joje yra dūmtraukio dūmtraukis, kuris driekiasi per laiptinę.

Svetainės laiptai ir lubos yra išklotos amerikietišku ąžuolu, kuris balintas, šlifuotas ir suteptas aliejumi, kad padidėtų jo natūralūs grūdai. Šviesioji mediena kontrastuoja su tamsiu išoriu ir padeda atspindėti dienos šviesą, įžengiančią pro stoglangį.

Nusileidimas laiptų viršuje yra skirtas kaip maža studijų erdvė, kurios lentynos išklotos viena siena.