Anonim

Žalioji „Vo Trong Nghia“ renovacija siūlo žalią miesto gyvenimą

Vijokliniai augalai auga per plieninį grotelę, kuris fasaduoja šį renovuotą namą Hanojuje, kurį pateikė Vietnamo firma „Vo Trong Nghia Architects“ (+ skaidrių demonstracija).

Nuotrauka Vo Trong Nghia

Nerimaudami dėl greito Vietnamo miesto vystymosi, „Vo Trong Nghia Architects“ norėjo sukurti pavyzdį, kaip želdynai galėtų būti integruoti į miestą.

Tamsus, drėgnas, 15 metų senumo namas Hanojaus miesto centre, kuriam reikalinga renovacija, suteikė audeklu studijai galimybę pademonstruoti, kaip panašias savybes visame metropolyje būtų galima atgaivinti žalumynais ir šviesa.

Nuotrauka Vo Trong Nghia

„Žaliuojančio pastato renovacija buvo suprojektuota atsižvelgiant į tai, grąžinant želdynus į miestą ir skatinant patogią gyvenimo aplinką tiek gyventojui, tiek kaimynams“, - teigė architektai.

Nuotrauka Vo Trong Nghia

Stačiakampio kampo sklype esanti trumpesnė pastato pusė yra pagrindinė gatvė, o ilgesnis kraštas eina alėja.

Aplink šiuos statmenus fasadus buvo apvyniotas cinkuoto plieno ekranas, dengiantis vidurinius du aukštus rūsyje, kad vijokliniai augalai augtų ir skersai.

„Namas pasižymi žaliu fasadu pavadinimu Greenfall, maloniu žaliu kriokliu, patraukliu tiek iš vidaus, tiek iš išorės“, - teigė architektai.

Flora slepia balkonus ir langus užnugaryje, užtemdydama kambarius, vis tiek leisdama šviesai filtruoti.

„Nenaudojami balkonai paverčiami erdve augalams, išlaikant gyventojų privatumą ir saugumą“, - aiškino architektai. "Iš interjero kiekvienas kambarys gali mėgautis žaliu vaizdu ir pro jį gauti gryno oro."

Pirmame aukšte metalinė garažo langinė ir suderinti vartai suteikia prieigą prie uždaros automobilių stovėjimo aikštelės be stogo priešais namą.

Iš lauko pusės durys veda į atvirojo plano gyvenamąją ir valgomojo zoną, iš kurios patenkama į virtuvę ir skalbyklą turto gale.

„Pirmas aukštas buvo pakeltas, kad po juo būtų įrengtas oro vėdinimo sluoksnis, kad būtų išvengta kylančio drėgmės ir kondensato. Tai dažna Hanojų namų problema sezono metu“, - teigė architektai.

Lubos yra padengtos medinėmis juostomis, kurios ilgina kambario ilgį, kuris natūraliai apšviečiamas per stiklo blokus ir žemyn nuo dviejų trikampių šviesos šulinių.

Šie atriumai naudoja nepatogias erdves, kurias sukuria kampinės gretimų pastatų sienos ir apsodintos daugiau žalumos.

Originalūs stambūs betoniniai laiptai buvo pakeisti plona plienine konstrukcija, kylančia šalia didesnio šulinio šulinio, išklotos tekstūruotu marmuru.

Dvigubo aukščio erdvė virš valgomojo zonos leidžia gyventojams pažvelgti žemyn nuo aukščiau esančio aukšto tyrimo.

Pirmame aukšte taip pat yra du miegamieji, vienas iš abiejų balkono pusių, ir vonios kambarys.

Svetainės planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą

Aukščiau esančiuose aukštuose yra dar du miegamieji, dar vienas vonios kambarys ir didelis universalus kambarys, naudojamas pamaldoms ar papildomai miegui.

Pirmo aukšto planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą

Laiptai tęsiasi iki terasinės stogo, kur išorinis grotelės sukuria baliustradą aplink daržovių, gėlių ir medžio sodą.

Pirmo aukšto planas - spustelėkite, jei norite gauti didesnį vaizdą

Stogo dangos laikymo vieta ir generatoriaus kambarys tęsiasi, kad būtų galima pasodinti sėdimą vietą šalia sodinimo.

Antro aukšto planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą

„Ši žaliojo fasado ir stogo sistema yra prototipinė ir taikoma visiems tropinio klimato pastatams“, - teigė architektai.

Stogo planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą

"Tai gali būti akstinas realizuoti galimą žaliąjį miestą atogrąžų šalyse, siūlant jų rimtų miesto problemų sprendimus."

Ilgas pjūvis - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą

„Vo Trong Nghia“ įtraukė augalus į daugelį savo vietnamiečių namų dizainų.

Šiaurės vakarų aukštis - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą