Interjerus

Karinė bažnyčia Antverpene išradinėta kaip Piet Boon restoranas

Karinė bažnyčia Antverpene išradinėta kaip Piet Boon restoranas
Anonim

Karinė bažnyčia Antverpene išradinėta kaip Piet Boon restoranas

Olandijos dizaineris Piet Boonas pertvarkė buvusios karo ligoninės koplyčios Antverpene, Belgijoje, interjerą į šiuolaikišką restoraną su skulptūrine liustra.

„Piet Boon“ studija Amsterdame dirbo su apšvietimo dizaineriais .PSLAB ir menininkų studija „Job Job“, kurdami restorano „Jane“ interjerą, derindami modernius elementus su koplyčios aukštomis lubomis ir raštuotas plytelių grindimis.

„Pagrindiniai bruožai, kuriuos mes išsaugojome„ The Jane “, buvo lubos, iš kurių buvo išsaugoti šveitimo dažai, ir originalios keramikos grindų plytelės“, - „Dezeen“ pasakojo projektavimo komanda.

Dizaineriai apibūdino kaip „puikūs pietūs susitinka su rokenrolu“, o restoranas savo virtuvę įrengė buvusiame bažnyčios altoriuje.

Didelė .PSLAB liustra, pagaminta iš plieno ir ranka pūsto krištolo stiklo, yra restorano centre. Ploni plieniniai stulpai eina į visas puses nuo jo centrinio cilindro, o kiekvieno gale pritvirtinti maži krištolo gaubliai.

Po liustra sėdi juodi apskriti stalai ir šviesiai žali foteliai, o didesnės sėdimos vietos yra prie sienų.

„Studio Job“ sukūrė 500 spalvotų stiklo langų plokščių, kad pakeistų buvusius vitražus.

Minint „gėrio ir blogio, turtingų ir vargšų, gyvenimo ir mirties, taip pat gero maisto ir religijos istorijas“, skyduose yra saulėgrąžų, velnių ir kaukolių atvaizdai.

Ant viršutinio lygio apžvalgos platformos sumontuota juosta su marmuru ir apsupta juodomis minkštomis baro kėdutėmis. Erdvės gale kabo apšviesta kaukolės šviesa.

Be to, buvo įrengti specialūs garsiakalbiai, kurie „skleis garsą“, mažindami triukšmą ir aidą nuo aukštų lubų. „Restorano akustika vaidina svarbų vaidmenį aiškinant kalbą ir sukuriant atmosferą“, - pridūrė dizaineriai.

Štai keletas Piet Boon informacijos:

„Dieviškas“ puikių patiekalų rengimas Džeinė duris atveria kovo 25 d

„Michelin“ žvaigždės šefas Sergio Hermanas ir šefas Nickas Brilis kartu su Piet Boon prieš daugiau nei trejus metus mitinėje vietoje Antverpene sukūrė savo restorano „puikus pietų susitikimas su roko ritiniu“ viziją; buvusios karo ligoninės koplyčia. „Piet Boon®“ studija, atsakinga už „The Jane“ interjero dizainą ir stilių, nuo to laiko bendradarbiavo ir tuo, kad koplyčia unikaliai virsta aukštos klasės šiuolaikišku restoranu, turinčiu tarptautinį pasimatymą, kuriame svarbiausia yra patirtis.

Piet Boon

Remdamasi savo įsitikinimu, autentiškumu, funkcionalumu ir medžiagomis, kurios „gražiai sensta“, studija pasirinko restauruoti tik būtiniausią koplyčioje ir taip išsaugoti likusią dalį. Originalios lubos, be kita ko, atspindi gryną, neįvertintą ir pagarbų aplinką, kuri yra autentiška šeimininkė, teikianti puikų vaišių įspūdį.

Originalus altorius užleido vietą virtuvei, kuri, kaip ir palydovas, yra stiklo apsupta, kaip moderni šventovė. Tai leidžia svečiams pamatyti viską, ką komanda jiems sukuria.

Bendra Hermano, Brilio ir Boono aistra dirbti su grynomis, sodriomis medžiagomis išreiškiama interjere, kuriame naudojamas kokybiškai išskirtinis natūralus akmuo, oda ir ąžuolo mediena.

Be to, „Piet Boon®“ studija, kaip ir daugelis jos projektų, bendradarbiavo su daugeliu pirmaujančių kūrybinių partnerių, kad suformuotų „prabangaus pietų susitikimo su roko ritiniu“ pobūdį. „Studio Job“, „Mathieu Nab“, „.PSLAB“ ir kiti pristatė savo parašo dalį pagal bendrą koncepciją.

Studijos darbas

„Job Smeets“ ir „Nynke Tynagel“ iš „Studio Job“ suprojektavo langus, sudarytus iš 500 unikalių plokščių. Įkvėpti originalios koplyčios funkcijos, putplasčios mentelės, saulėgrąžos, velniai, kaukolės, kūdikiai, Jėzus ant kryžiaus, kauliukai, obuolių šerdys, veržliarakčiai, ledų kūgiai, kanonas, kruasanai, pingvinai, trofėjai, dujokaukės ir gimtadienio tortai pavaizduoti šiuolaikinis senų vitražų vertimas. Įvairių pasaulių archetipai pasakoja šedevrų istorijas apie gėrį ir blogį, turtingus ir vargšus, gyvenimą ir mirtį, taip pat gerą maistą ir religiją.

.PSLAB

Restorano centre esanti „gabalas de résistance“ yra 800 kilogramų sverianti milžiniška liustra, kurios ilgis 12–9 metrai su daugiau nei 150 šviestuvų, kurią suprojektavo Beirute įsikūrusi dizaino studija .PSLAB. Liustra buvo sukurta taip, kad ji prisidėtų prie intymaus ir aplinkinio koplyčios interjero dieviškumo. Komanda, kuri specializuojasi kuriant ir gaminant konkrečiai vietai pritaikytą šiuolaikinį apšvietimą, sudarė „The Jane“ bendrą apšvietimo planą, kad pabrėžtų unikalius pastato ir interjero elementus. Ja siekiama sukurti sceninę atmosferą, sklandžiai derinant meniškumą ir inžineriją.

SERAX

Kartu su belgų kompanija „SERAX“, kuri specializuojasi dekoravimo aksesuarų gamyboje, „Piet Boon®“ suprojektuoti stalo įrankiai, perteikiantys bendrą aistrą dėmesiui iki smulkmenų ir tobulumo. „Base by Piet Boon®“ yra aukštos kokybės kaulinio balto porceliano kolekcija, apjungianti funkcionalumą ir dizainą. Stalo indai pasižymi dideliu šiluminiu stabilumu, juose nėra švino ir kadmio, jie bus rodomi „The Jane's“ viršutinio kambario bare.