Anonim
„Mullet House“ iki kovo studijos

Susuktas kampinis stogas viršija šį priemiesčio namo Melburne pratęsimą, kurį pateikė Australijos architektai „March Studio“ (+ skaidrių demonstracija).

Kovo studija, geriausiai žinoma kaip „Aesop“ parduotuvių serijos kūrimas, buvo pavesta atnaujinti esamą vasarnamį Kensingtone ir pridėti prailginimą, kuris dvigubai padidins interjero dydį.

Esamą namą architektai išsaugojo Edvardo fasadu, tačiau iš naujo suplanavo interjerą, kad jame būtų tik miegamieji ir vonios kambariai.

Naujoji dviaukštė konstrukcija tęsiasi nuo namo galo. Architektai iškasė dalį žemės, leisdami jiems sukurti betoninį rūsį ir automobilių stovėjimo vietą su medžiu plakiruoto pirmo aukšto lygiu.

„Naujasis priestatas nėra skirtas prijausti senesniam stiliui, bet jį suformavo trumpas klientų patekimas į saulės spindulius ir vienas iš geriausių Melburno vaizdų atgal į miestą“, - teigė architektai.

Kampinis juodojo cinko stogas tęsiasi per didelę gyvenamąją ir valgomąją, ir yra kampu į viršų dviem kampais, kad šviesa galėtų prasiskverbti pro praleidžiamus langus.

„Ši paprasta sukimo operacija patraukia šviesą ir vaizdus“, - teigė architektai. "Sukimo veiksmas ir drama yra išreikšta ir sustiprinta ant lubų, esančių rankiniu būdu sujungtų medienos juostų".

Žemiau esančioje betoninėje konstrukcijoje yra vaikų žaidimų kambarys su apvaliais stikliniais stoglangiais virš galvos, taip pat vyno rūsys, skalbykla ir vonios kambarys.

Automobilį galima pastatyti po viršutiniu iškyšuliu, o terasa ir sodas - tiesiai už jo.

Pastatas pavadintas „Mullet House“ kaip nuoroda į šukuoseną, kuri skiriasi gale nei priekyje. Anot architektų, praeivis apibūdino namą kaip „oficialų priekį su vakarėliu iš užpakalio“.

Štai keletas architektų tekstų:

Mulčių namas

Melburno miesto Kensingtono priemiestyje įsikūrusi „The Mullet“ mankštinasi gimnastiką, kad palengvintų plataus užmojo trumpą kelionę nedidelėje, tačiau oportunistinėje vietoje.

Klientai Scott Smith ir Phoebe Moore norėjo užsakyti ne tik naujus ir patogius namus, bet ir siekė iššūkio. Vykdydami šeimos verslą statybose, patys Scott ir Phoebe namai jiems taptų proga parodyti savo galimybes.

Paveldo perdanga suformavo būsto fasado dizainą, reikalaudama išlaikyti ir atnaujinti kotedžo fasadą ir pirmuosius kelis kambarius, besiribojančius su Hardiman gatve (raudonas stogas ir visi). Tai kur formalumas, Eastwood gatvės paveldo žemės veidas sklandžiai susimaišo su savo kaimynų kotedžais. Trys miegamieji ir du vonios kambariai yra sujungti į iš anksto nustatytą Edvardo apvalkalą, atlaisvinant naują gyvenamųjų zonų priestatą.

Linksmybės pradeda ryškėti apvažiavus Hardimano gatvę. „Man tai nepatinka“, - sako vienas iš vietinių gyventojų įpusėjus statyboms. „Tai neatitinka vietovės …“ Naujasis priestatas nėra skirtas prijaučiančiam senesniam stiliui, o buvo suformuotas atsižvelgiant į trumpą klientų prieigą prie saulės ir vieną iš geriausių Melburno vaizdų į miestą.

Pusiausvyros aktas, kurio vietinis gyventojas nepanoro, išryškėjo, kai trumpikė paragino stovėti už gatvės ribų. Namas apvers automobilių stovėjimo vietą ir net jei Hardiman gatvės klasė buvo pranašesnė, kasinėjimai buvo neišvengiami. Kadangi kastuvas vis tiek ateis į svetainę, galimybės atsigriebti šiek tiek giliau ir nuskandinti didelę betoninę dėžę (kartu su joje esančiais vaikais) buvo per daug gera atsisakyti.

Palaidotas betoninėje dėžėje yra rumpus kambarys, vyno rūsys, skalbykla ir papildomas vonios kambarys. Dėžutė uždengta betoniniu dangčiu ir papuošta strategiškai išdėstytais, trafaretiniais stoglangiais. Monolitinė forma įtvirtina naująjį pastatą kalno šone ir yra užbaigiama grubia tikrove - pastatyti ir būti po žeme.

Betoninės dėžutės betoninis dangtis yra ne tik lubos apačioje, bet ir grindys tiek virtuvėje, tiek išoriniame denyje. Pagrindo, aplink kurį sukasi kitos erdvės, virtuvė tarnauja visoms namo dalims, o valgomojo ir svetainės zonos yra išdėstytos virš garažo ir arčiau naktinio Melburno miesto žiburių dangaus. Medienos juostos plakiruoja prailginimą, apvyniodamos tris tarpus ir sukurdamos tiesinę pagrindą paskutiniam kabančiam gabalui.

Virš gyvenamųjų patalpų kyla juodas cinko stogas. Šiauriniame krašte stogas ištraukiamas, kad natūralus apšvietimas padidėtų iki šiaurės vakarų kampo, ir nustumtas žemyn į kaimyninį pastatą Hardiman gatvėje šiaurės rytuose, kad jo neužtemdytų. Pietinėje pusėje operacija yra atvirkštinė, o pietvakarinis kampas pakeliamas, kad būtų sukurtas įrėmintas miesto vaizdas. Ši paprasta sukimo operacija patraukia šviesą ir vaizdus iš dviejų kampų, o likusius du pritvirtina lietaus galvutėmis, patenkančiomis į surinkimo rezervuarus. Sukimosi veiksmas ir drama yra išreikšta ir sustiprinta ant lubų, esančių rankiniu būdu sujungtų medienos juostų serijomis.

Image Rūsio planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą Image Pirmo aukšto planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą Image Skerspjūvis - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą Image Vienas ilgas pjūvis - spustelėkite didesnį vaizdą Image Antras ilgas skyrius - spustelėkite didesnį vaizdą Image