Anonim
„Tianzhoushan“ arbatos namai pagal Archipleiną

Šio ežero pakrantės lankytojų centro, esančio Kinijos Anhui provincijoje, sulankstytos betoninės sienos buvo suprojektuotos architekto Archipleino, kad būtų imituojami nelygūs aplinkinių kalnų paviršiai (+ skaidrių demonstracija).

Dviejų aukštų pastatas yra Jiǔhuá Shān, vieno iš penkių sakralinių Kinijos kalnų, bazėje. Jame yra restoranas ir poilsio vieta daugeliui piligrimų, kurie kiekvienais metais lankosi orientyre.

Architektai Feng Yang, Leroux Marlène ir Jacquier Francis iš Archipleino norėjo suprojektuoti pastatą, susiliejantį su kraštovaizdžiu, kaip ir tradiciniuose Kinijos peizažų paveiksluose.

„Tokiame paveiksle pastatas ir gamta nėra dvi atskirtos sistemos, sujungtos viena su kita; jos vaizduojamos kaip integruota visuma, kur architektūra nėra pagrindinis kompozicijos akcentas“, - aiškino jie.

Pastatas pastatytas iš betono, kuris buvo suformuotas iš medinių lentų, kad išoriniams paviršiams būtų suteikta šiurkšti tekstūra.

Abiejuose lygiuose sienos yra zigzaginės ir vidinės, sukurdamos daugybę briaunų palei ežero pakrantės fasadą.

„Strategija yra laikyti pastatą esamos topografijos tęstinumu, kad būtų sumažintas jo poveikis žemei“, - teigė architektai. "Pastatas yra sulenktas atsižvelgiant į natūralų judėjimą ir nusako įvairių veidų rinkinį, kuris sumažina jo dydį."