Anonim
Stevenas Hollas suprojektuos keturis muziejus naujam kompleksui Kinijoje

Naujienos: Niujorko architektas Stevenas Hollas laimėjo keturių muziejų, esančių Qingdao mieste, Kinijoje, projektą „meno salų“, sujungtų galerijų ir takų maršrutais (+ filmas), koncepcija.

Čingdao kultūros ir meno centras užims 18 hektarų plotą į šiaurę nuo Jiaozhou įlankos, sukurdamas klasikiniam, moderniajam, viešajam ir scenos menui skirtą muziejų kompleksą.

Steveno Hollo plane aprašyta gyvačių tunelio struktūra, skirta nurodyti šalia esančio Jiaozhou įlankos tilto - ilgiausio pasaulyje tilto per vandenį - formą. Ši „šviesos kilpa“ sujungs keturis muziejus, į kuriuos įeis galerijų takas.

„Projektas prasideda labai unikaliu ryšiu su Qingdao ir idėja iš tikrųjų prisijungti prie Jiaozhou įlankos tilto morfologijos“, - sako Hollas filme, lydinčiame konkurso įrašą. "Tai įkvepia viso šio projekto galimybę susieti su ta linijine idėja."

Tris iš muziejų sudarys kubo formos konstrukcijos, išdėstytos tarpais išilgai maršruto, o ketvirtąją - aplink viešąją aikštę, esančią komplekso centre.

Aplinkines erdves užpildys sodai, vandens baseinai ir lauko skulptūrų parkas.

„Aukštas poringumas ir didelis susiliejimas tarp judėjimo visoje svetainėje ir judėjimo galerijos sistemoje yra aukščiau“, - sako architektas. "Tai turės vėjas, atplaukiantis iš vandenyno, atvėsinantis visą kraštovaizdį."

Naujų pastatų statybai bus naudojamas šlifuoto aliuminio ir beicuotas betonas.

Čia yra keletas papildomų informacijos apie „Steven Holl Architects“:

Steveno Hollo architektai laimėjo Kviečiamąjį Čingdao miesto kultūros ir meno centro konkursą

Naujojo Čingdao miesto kultūros ir meno centro konkurso nugalėtoju tapo geriausiu „OMA“ ir „Zaha Hadid“ architektais išrinktas Steveno Hollo architektas. Keturis muziejus apimantis 2 mln. Kv. Metrų ploto projektas yra naujojo Čingdao miesto, Kinijos, planuojamo 700 000 gyventojų, esmė.

Laimėjęs naujojo kultūros ir meno centro dizainas prasideda nuo ryšio su Qingdao. Linijinė Jiaozhou įlankos tilto forma - ilgiausias pasaulyje tiltas per vandenį - yra perkelta į didelę vietą kaip „Šviesos kilpa“, kurioje yra galerijos erdvės ir jungiančios visus kraštovaizdžio ir viešųjų erdvių aspektus. Pakelta šviesos kilpa suteikia maksimalų poringumą ir judėjimą visoje aikštelėje bei leidžia natūralų garsą rišančiam vėjeliui, kuris pučia ne vandenyne, tekėti visoje svetainėje.

Tilto jungties koncepcija

Pagal pagrindinį planą yra Meno salos arba Yishudao, kurios yra trijų išpjaustytų kubelių pavidalo, ir keturių mažų kraštovaizdžio meno salų, sudarančių lauko skulptūrų sodus. Penki terasiniai atspindintys baseinai pagyvina kraštovaizdį ir per stoglangius suteikia šviesą į žemiau esančius lygius.

Šviesos kilpos ir Yishudao koncepcijos palengvina viešosios erdvės formavimą. Puiki centrinė aikštė dideliems susibūrimams yra svetainės centre su vaizdu į didelį vandens sodą. Centrinę aikštę formuoja Modernaus meno muziejus. Viešasis meno muziejus sudaro pagrindinę įėjimo iš pietų patirtį. Šiaurės Yishudao mieste yra Klasikinio meno muziejus, kurio aukščiausiame lygyje yra viešbutis, o Pietų Yishudao, kuris plūduriuoja virš didelio pietus atspindinčio baseino, vykdo scenos menų programą.

Šviesos kilpoje visos horizontalios galerijos iš stogo gauna natūralią šviesą, kurią galima valdyti naudojant 20% ekranų, taip pat ir užtamsinimo galimybes. 20 metrų pločio šviesos kilpos dalis leidžia šoninį apšvietimą nukreipti į žemesnio lygio galerijas ir suteikia vietos dviem galerijoms viena šalia kitos, išvengiant aklavietės cirkuliacijos.

Svetainės išdėstymo schema