Anonim

Venecijos parkas - Héctor Fernández Elorza ir Manuel Fernández Ramírez

Gabiono sienos, betoniniai laiptai ir didžiulės uolienos apdengia šio viešojo parko Saragosoje erdves, kurias sukūrė ispanų architektai Héctor Fernández Elorza ir Manuel Fernández Ramírez (+ skaidrių demonstracija).

Miesto pakraštyje esantis Venecijos parkas siekia 415 metrų ruožą šalia žiedinio kelio, sudarydamas vartus į gyvenamuosius rajonus į pietus.

Architektų Héctor Fernández Elorza ir Manuel Fernández Ramírez, kurie anksčiau buvo susirinkę į parką kitoje miesto vietoje, buvo paprašyta įveikti tris problemas - 14 metrų lygio pokytis visoje aikštelėje, reguliarūs potvyniai, kuriuos sukėlė stiprūs krituliai ir triukšmas iš gretimo kelio .

Didžiausia parko erdvė yra nuskendusi betoninė aikštė pietvakarių kampe. Laiptai į jį veda iš visų keturių kampų, o aplinkinės sienos apsaugo nuo stipraus vyraujančio vėjo.

Dažniausiai ši erdvė gali veikti kaip pėsčiųjų erdvė, tačiau ji taip pat veikia kaip lietaus vandens perpildymo baseinas, sumažindama potvynio poveikį aplinkinėms gyvenamosioms vietovėms.

Norėdami sukurti garso barjerą ir susidoroti su lygio pasikeitimu, architektai suprojektavo žemės paviršiaus bankų sistemą, einančią palei parko šiaurės vakarų sieną, ir apdengė juos keturiomis pakopinėmis gabionų sienomis, pagamintomis iš plieninių narvų ir akmenų.

Iš pietvakarių pusės reikėjo dar vieno garso barjero, todėl architektai nurodė sieną, pagamintą iš per didelių uolienų, kurią jie vadina „ciklopo siena“.

„Ši siena suprantama kaip ikona, apibūdinanti naująją kaimynystę“, - sakė jie.

Kai kuriuose takuose pasodinti jauni medžiai, o metalinės pastogės žymi apžvalgos taškų vietą, o rampos veda link netoliese esančio kanalo.

„Venesijos parkas yra kruopščiai suplanuota topografinė operacija, papildanti akustines funkcijas ir srauto formavimo procesus, be to, suteikianti miestui žaliąsias erdves“, - pridūrė architektai.

Kita Dezeeno kraštovaizdžio architektūra apima viešąją aikštę Kroatijoje, kur laipteliai, terasos ir tekstūruotos grindys nusako skirtingas zonas, ir spalvingą Kopenhagos miesto parką, kuriame vaizduojami 60 skirtingų tautų gatvės baldai.

Peržiūrėti daugiau kraštovaizdžio architektūros »

Peržiūrėti daugiau architektūros ir dizaino Ispanijoje »

Čia yra architektų projekto aprašymas:

Venecijos parkas, Saragosa

Žalioji erdvė 88/1 sektoriuje, žinoma kaip „Venecia Park“, yra šiaurės vakarų ribose, einanti lygiagrečiai Ronda Hispanidad prospektui tarp Calle Zafiro žiedinės sankryžos ir Aragono imperatoriškojo kanalo istorinio kanalo. Projektas apima linijinę miesto infrastruktūrą, kurios ilgis vidutiniškai yra 415 metrų ir plotis 60 metrų: paviršiaus plotas yra apie 2, 5 ha. Reikėjo išspręsti tris klausimus: akustinės problemos sprendimas, kritulių nuosėdų evakavimas ir topografijos klausimas.

Kelių eismo „Ronda Hispanidad“ (trečiasis žiedinis kelias), paveikiančio kaimyninius gyvenamuosius namus, keliama garso problema reikalauja nustatyti garso barjerą, apimantį visą parko šiaurės vakarų sieną. Esamas topografinis žemės paviršiaus lygio skirtumas tarp naujojo gyvenamojo kvartalo ir žiedinio kelio žemės paviršiaus pasiekia maksimalų 14 metrų aukštį, kur reljefo izoliacija išspręsta sustiprintų žemės sienų sistema. Tai sudaro keturi 1, 50 m atstumu vienas nuo kito sudaryti laipteliai, sudaryti iš cinkuoto plieno tinklelio ir didelių žvyro akmenų, tokiu būdu suformuojant garso barjerą, kuris apsaugos būsimus gyvenamosios vietos pokyčius rajone.

Į tolimąjį parko pietvakarius, kur pastebimų topografinių skirtumų nėra, garso izoliacija yra išspręsta naudojant 100 metrų ilgio ciklopo sieną, kurios didžiausias aukštis yra 10 metrų. Be to, ši siena yra suplanuota kaip ikona, apibūdinanti naująją kaimynystę ir leidžianti patekti į požeminę aikštę ar malūno baseiną, esantį jos ekstrados.

Šis laminaraus srauto baseinas yra skirtas susidoroti su intensyviais krituliais, kurie paveikia teritoriją, taip užkertant kelią potvynių vandenims ištuštinti į savivaldybių tinklą, kurio skersmuo ir talpa nėra pakankami, kad būtų galima susidoroti su tokiu dideliu lietaus vandens kiekiu. Šis didelis paviršiaus plotas (3 150 m2) junginys, kurio naudojimą kaip laminaraus srauto erdvę lems vietinių kritulių dažnis ir intensyvumas, buvo sumanytas ir suprojektuotas kaip miesto erdvė ar pėsčiųjų aikštė didžiąją metų dalį ir laukiama pastogės teritorija nuo nemalonaus Cierzo vėjo, kuris pučia šioje viršutinėje miesto vietoje. Keturiais kampuose esančiais laiptais galima patekti į požeminę aikštę, jungiančią su gretima kaimynystės ir miesto lygiu. Jei garso izoliacijos sienoje yra pakankamai platūs rampos, tai leidžia patekti į techninės priežiūros ir priežiūros transporto priemones ir plačiau naudoti junginį.

Pagaliau Venesijos parkas yra kruopščiai suplanuota topografinė operacija, kuri papildo aukščiau aprašytas akustines funkcijas ir srauto formavimo procesus, be to, suteikia miestui žaliąsias erdves. Visa tai yra išdėstyta erdviškai per „Ronda Hispanidad“, naudojant suskirstytas jungiamąsias platformas linijiniu ar išplėstu mažų kvadratų (kietų ir minkštų) sujungimu, apžvalgos taškais, apsaugotais nuo lengvų metalinių pavėsinių, plačiomis pušų giraitėmis ir pėsčiųjų rampomis, vedančiomis į Aragono imperatoriškojo kanalo istorinio paveldo objektas.

Svetainės planas - spustelėkite, jei norite pamatyti didesnį vaizdą