Anonim
„Ateliers OS Architectes“ kultūros centras Neverse

„Ateliers OS Architectes“ (+ skaidrių demonstracija) ant šio medienos apdengto bendruomenės centro Prancūzijoje stogo užklius.

Neverso mieste, centrinėje Prancūzijoje, dviejų aukštų centrą suprojektavo „Ateliers OS Architectes“ su mažais kvadratiniais langais ir kiemu jo centre.

Architektai sumanė baltaodžius pastato priekyje kaip pakopinę viešąją aikštę, kurią galima naudoti renginiams, žaidimams ar tiesiog kaip vietos gyventojų iškylos vietą, „kaip agorą, iš kurios atsiveria vaizdas į kaimynystę“, aiškina jie, nurodydami senovės senovę. Graikų susirinkimo vietos pavadinimas.

„Strateginė kultūros centro pozicija ir programa paskatino mus sukurti kompaktišką ir dosnų projektą, kaip viešosios erdvės išplėtimą, gerinant kaimynystės identitetą ir įvaizdį“, - pridūrė jie.

Į pastato lankytojus patenkama pro dvigubo aukščio prieškambarį, kuris veda į 220 vietų auditoriją pirmame aukšte.

Kiti šiame aukšte įrengti patogumai yra valgykla ir renginių salės, o šokių salė ir posėdžių salės užima pirmą aukštą.

Stiklinės sienos iš abiejų pusių supa centrinį kiemą, kad natūralus apšvietimas patektų į pirmo aukšto koridorius, o iš privataus pirmo aukšto balkono atsiveria vaizdas į erdvę iš viršaus.