Interjerus

Nėra pikniko, kurį sukūrė Eldingas Oscarsonas | Dezeenas

Nėra pikniko, kurį sukūrė Eldingas Oscarsonas | Dezeenas
Anonim

Nėra Eldingo Oskaro pikniko

Švedijos dizaino duetas Eldingas Oscarsonas baigė šį dizaino konsultantų biurą „No Picnic“ Stokholme, padalytą į dvi dalis atspindinčia aliuminio siena.

Anksčiau buvusi stabili ir karių salė, biure buvo posėdžių zonos, paslėptos už veidrodžio skirstytuvo.

Dideli posėdžių salės langai yra išdėstyti metalo apmušalu.

Spiraliniai laiptai tolimame biuro gale veda į esamą mezoniną.

Biure taip pat yra dirbtuvės, salonai, projektų kambariai ir klientų zona.

Dezeen dešimtukas: veidrodžiai » Daugiau biurų Dezeen » Daugiau Eldingo Oscarsono projektų „Dezeen“ »

Fotografijos yra Åke E: sūnus Lindmanas.

Taip yra iš architektų:

Nėra Eldingo Oskaro pikniko

„No Picnic“ yra vienas didžiausių dizaino konsultantų pasaulyje, apimantis pramoninį dizainą, gaminių dizainą ir pakuočių dizainą; taip pat meno kryptis, vartotojų įžvalgos ir architektūra. Vargu ar galėtume įsivaizduoti geriau orientuotą klientą ir tikėjomės ne mažiau nei ambicingo, reiklaus ir smagaus projekto. Jie norėjo didelių, atvirų biurų patalpų, dirbtuvių su prototipais, demonstravimo salės, kelių projekto kambarių ir įspūdingos klientų zonos, aiškiai atskirtos nuo kitų erdvių, kad būtų išlaikytas slaptumas.

Tam klientas buvo suradęs XIX a. Pastatų grupę Stokholmo centre, daugiausia susidedantį iš dviejų tomų, iš kurių viena iš pradžių buvo pratybų salė kariams, o kita - policijos arkliams skirta talpa. Devintajame dešimtmetyje jie buvo paversti salonais ir buvo liūdnos būklės. Šie pastatai šiuo metu naudojasi aukščiausio lygio istorine apsauga. Konversija turėjo būti jautri, ir mes įvertinome kiekvieną žingsnį su antikvaru, pažodžiui iki kiekvienos naujos varžto skylės.

Mes norėjome atsikratyti visų pridėtų sluoksnių iki kilmės. Sename tvartelyje mes galėjome nulupti kambarį ir tiesiog prie sienų pridėjome specialiai sukurtą akustinį apdorojimą, tačiau mankštos salėje ekonomiškumas ir funkcijos reikalavo, kad būtų išlaikytas devintajame dešimtmetyje ten pastatytas mezoninas. Mezzanine'as iškirto salę išilgai ir nelaimingu būdu sugadino erdvės patirtį. Jos kraštas sutapo su salės centru, todėl pasirinkome industrinio dizainerio metodą - tai, kaip savavališkas, bet simetriškas formas galima nubrėžti kaip pusę modelių ant veidrodžio, mes galėtume atkurti visos mankštos salės įspūdį, pastatydami subtilų aliuminio siena išilgai jos centrinės ašies.

Posėdžių kambariuose, esančiuose šios metalinės membranos viduje, yra dideli langų langai link salės. Plokščias stiklo atspindys, esantis tolygiai su iškraipančio metalo paviršiumi, daro stiklą tarsi veidrodį, o metalas atrodo skaidrus; siena yra, tačiau ji išnyksta. Tai drąsus, kaleidoskopiškas ir išskirtinis dėl savo trompe l'oeil efektų. Tuo pačiu metu reikia žingsnio atgal į pagrindinį veiksmą: pratybų salės apšvietimą ir erdvę, taip pat aiškų senojo pastato vaizdą apie medžiagą, konstrukciją, netobulumus ir laiką, kuris praėjo.

Projekto pavadinimas: Nėra pikniko Architektas: Eldingas Oscarsonas Klientas: AB „Piknikas“ Vieta: Storgatan 23 C, Stokholmas Bendras plotas: 1100 kv Statybos metai: 2010-11