Interjerus

„StudioGreenBlue“ namas su betoninėmis lubomis Dezeenas

„StudioGreenBlue“ namas su betoninėmis lubomis Dezeenas
Anonim

„StudioGreenBlue“ namas su betoninėmis lubomis

Japonijos architektai „StudioGreenBlue“ įstiklino betoninius strypus už įstiklintos sienos į šį šeimos namą Fukaya mieste, Saitama prefektūroje, Japonijoje.

Vadinamasis namas su betoninėmis žaliuzėmis, namas suprojektuotas atsižvelgiant į vietovės oro sąlygas, jame yra ilgas grindų planas ir sieninis sodas.

Architektai nusprendė, kad betonas yra jo šiluminės galios medžiaga, nes manoma, kad vieta, esanti Kantō lygumoje, yra karščiausia Japonijos sritis, taip pat žiemą kenčia atšiaurūs vėjai.

Žaliuzės taip pat veikia kaip šešėliavimo įtaisas.

Daugiau gyvenamosios architektūros Dezeen »

Toliau pateikta informacija iš architektų:

Namas su betonine žaliuze

Aplinkos problemos yra pati svarbiausia Žemės problema.

Tačiau iš kitos pusės beveik visi žmonės renkasi namą, naudodami daug akinių, kad erdvė būtų paskirstyta, ir tai priklauso nuo oro kondicionieriaus.

Todėl manome, kad patogų namą, kuriame yra didelė anga, būtų gaivus.

Panaudodami gamtos energiją, saulės ir vėjo šilumą, mes padarome patogią vietą, vėsią vasarą, šiltą žiemą.

Aikštelė yra vidinė Kanto lyguma, kurioje yra karščiausia Japonijos vieta.

Žemę juosia pavasarinių svogūnų laukas, žiemą pro varčios spragą įpūtė smėlio šiaurės vėjas.

Tokioje atšiaurioje aplinkoje šių namų gyventojai, ypač jautrūs šalčiui, tikisi, kad kambaryje bus šilta ir kad bus galima išlaikyti privatumą.

Mes pasirinkome ant betono, kuris turi didelį kaloringumą.

Saugoti šilumą, atnešti šviesą, nešioti horizontalią jėgą, valdyti regėjimą, nukreipti žmogaus tėkmę, mažinant šaltą grimzlę, naudojant betoną kaip žaliuzę.

Tai, kad namas tampa pagrindiniu betoniniu žaliuziu, rodo mums naują galimybę tarp vyro ir namo.

Namas turi angą, kaip vartai, kad užgesintų saulės spindulius ir įneštų daugiau vėjo.

Tarpas tarp kiekvienos betoninės žaliuzės susitraukia link apačios ir užstoja saulės spindulius, plečiasi link viršaus, kad pamatytų dangų.

Šis lengvas posūkis tampa bendraujamu ekranu atsižvelgiant į privatumą ir santūrumą.

Saulės šviesos laipsnis lydi laiką, suteikiantį džiaugsmingą gyvenimą.

Japoniškas namas turėjo „centrinę koloną“ ir nuo seno palaikė namus ir šeimos mintis.

Tačiau dabartiniame amžiuje, kai aplinkos problema tapo svarbiausia, betoninės žaliuzės suteikia privatumo apsaugą ir svarbiausią vaidmenį struktūros erdvėje, konstrukcijoje ir energijos taupyme.

Tai prisiima naujos centrinės kolonos vaidmenį.

ImageImage

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

ImageImage

Taip pat žiūrėkite:

„StudioGreenBlue“ atstumas iki rūko Apgailėk Ninkipen! Daugiau interjero ant Dezeeno