Architektūra

Atelier Vens Vanbelle notariatas | Dezeenas

Atelier Vens Vanbelle notariatas | Dezeenas
Anonim

Notariaat by Atelier Vens Vanbelle

Šis architektų Atelier Vens Vanbelle Belgijos kalvų biurų pastatas turi plytų fasadą, išdaužtą didžiuliais langais, iš kurių atsiveria vaizdas į aplinkinę dirbamą žemę.

Biurai, laukimo kambarys ir virtuvė atsiveria iš abiejų pusių vaizdais, nusigręžiant nuo gretimos gatvės ir restorano.

Pastatas yra uždengiamas gale, kad po juo galėtų stovėti darbuotojai.

Čia yra daugiau informacijos iš architektų:

Statybos vieta yra nedidelės gatvės gale mažame Horebeke kaimelyje Flandrijos Ardėnuose, šalia restorano. Vaizdas iš teritorijos yra puikus: kraštovaizdis nusileidžia lėtai ir siūlo nepaliesto žemės ūkio ploto, esančio per du kilometrus, apžvalgą.

Toks įspūdingas kraštovaizdis, kaip ir pati projektavimo užduotis, reikalauja susižavėjimo.

Notaras turi būti pastatas, kuris įsitvirtina neutraliai, ir jis turėtų būti prieinamas kiekvienam lankytojų tipui.

Manome, kad kuriant tokį kraštovaizdį reikia tokio paties neutralumo.

Tai buvo išversta grubiu plytų tūriu, kuris yra pusiau uždarytas į gatvės pusę ir restoraną.

Įėjimas į pastatą pažymėtas baltu tūriu, pagamintu iš plieninių plokščių.

Eidamas per šį baltą tūrį, lankytojas įeina į koridorių, žvelgdamas į vidinį kiemą dešinėje pusėje.

Kairėje pusėje koridorius pasislenka į laukimo salę, kurios kraštovaizdis atsiveria kūgio formos.

Virtuvė ir biurai atsidaro panašiai kaip išorėje. Ramus kraštovaizdis įrėmintas pro langus kaip spalvoti paveikslai baltame interjere.

Pastato užpakalinės dalies gaubtai virš nuožulnaus reljefo. Darbuotojai gali stovėti po pastatu, o automobiliai nesudaro jokių vaizdo kliūčių pastato viduje.

Norėdami padidinti vaizdą, spustelėkite aukščiau

vieta: Horebeke, Belgija
statyba: 2009 m
architektas: atelier vens vanbelle

Taip pat žiūrėkite:

„Casa Orquidea“
pateikė Andrés Remy architektai
„VitraHaus“
Herzog ir de Meuron
Daugiau
architektūros istorijos