Anonim

„Vakko“ mados centras ir „Power Media Center“, sukurtas REX

Niujorko firma REX baigė statyti du biurų pastatus Stambule, Turkijoje, kur vienas pastatytas kito viduje.

Dizainas buvo sukurtas dviem dukterinėms Turkijos įmonėms: mados namams „Vakko“ ir televizijos bei radijo bendrovei „Power Media“.

Išorinis pastatas pritaikytas iš apleisto viešbučio projekto betoninės struktūros svetainėje ir apjuosia antrąją konstrukciją iš visų pusių.

Originalios betoninės konstrukcijos nebuvo galima paslėpti, todėl ji buvo plakiruota stiklu, kad būtų galima apžvelgti vidinį pastatą, sudarytą iš sukrautų veidrodinių dėžių.

Išoriniame pastate yra standartiniai biurai, o vidinėje konstrukcijoje yra auditorija, salonai, posėdžių salės ir vykdomosios įstaigos, taip pat vertikali cirkuliacija.

Šis briaunotas pastatas yra aiškiai matomas iš aplinkinio išorinio pastato biurų ir koridorių.

Jei nenurodyta kitaip, nuotraukas pateikė Iwan Baan.

Toliau pateikta informacija iš architektų:

PASTABA „REX“ SUKŪRTU VAKKO FASHION CENTRU IR JĖGOS ŽINIASKLAIDOS CENTRU

Tarptautiniu mastu pripažinta architektūros ir dizaino įmonė „REX ARCHITECTURE PC“ šiandien paskelbė pabaigianti įkurti Turkijoje populiariausių mados ir žiniasklaidos seserų kompanijų būstines ir gamybos studijas, pateikdama naujausią firmos naujoviškų pritaikomojo ir pakartotinio naudojimo požiūrių į architektūrą pavyzdį.

Stambulo „Vakko“ mados centras ir „Power Media Center“ pertvarkė apleistą nebaigto viešbučio projekto skeletą, kad sukurtų vieną reikšmingiausių naujų Turkijos šiuolaikinio architektūrinio kraštovaizdžio papildymų.

Ši struktūra tarnaus kaip svarbiausių Turkijos mados namų „Vakko“ būstinė, įskaitant biurus, salonus, konferencijų ir auditorijų erdves.

Labiausiai žinomo Turkijos muzikos ir televizijos tinklo „Power Media“ būstinę sudaro televizijos studijos, radijo laidų įrenginiai ir ekranų salės.

Nebaigtas stambinti Stambulo viešbutis nebuvo vienintelis pakartotas pagrindinis projekto elementas.

REX pritaikomoji pakartotinio naudojimo patirtis leido jai pakeisti kito atšaukto projekto JAV planus, leidžianti statybas pradėti tik praėjus keturioms dienoms po to, kai REX gavo komisinius.

Kai „Vakko“ ir „Power Media“ generalinis direktorius kreipėsi į REX, kad per vienerius metus suprojektuotų ir pastatytų įmonės būstinę, naudodamiesi apleistu nebaigto viešbučio skeletu, prašomas projektavimo ir statybos grafikas paprastai būtų neįsivaizduojamas.

Laimei, nebaigtas statyti viešbutis turėjo tą patį planą, aukštį nuo grindų ir aptarnavimo koncepciją, kaip ir neseniai atšauktas Kalifornijos technologijos instituto Annenbergo centro REX projektas.

Pritaikydamas „Annenberg“ centrui parengtus statybos dokumentus prie apleisto betoninio viešbučio skeleto, „REX“ sugebėjo nukreipti statybų pradžią praėjus vos keturioms dienoms po to, kai „Vakko“ ir „Power Media“ pirmą kartą kreipėsi į įmonę.

REX padalijo projektą į du struktūriškai nepriklausomus komponentus. „U“ formos betoninis skeletas, užbaigiamas ketvirtąja puse, yra pramintas žiedu ir jame yra įprastos, lanksčios biuro patalpos.

Cemalio Emdeno nuotrauka.

Žiedo centre, naujame šešių aukštų plieniniame bokšte, pavadintame „Showcase“, yra unikalių programų, įskaitant auditoriją, salonus, posėdžių sales ir vykdomuosius biurus, taip pat vertikalią apyvartą ir tualetus.

Atskyrus konstrukciją į šiuos du nepriklausomus komponentus, nereikėjo atlikti laiko reikalaujančios esamos betono skeleto kriminalistinės analizės, o supaprastintas vitrinos konstrukcinis dizainas.

Dėl sutaupytos laiko buvo galima nedelsiant pradėti statybą ant esamo skeleto, tuo pačiu suteikiant aštuonių savaičių laikotarpį likusio pastato projektavimui.

Praėjus vos dviem savaitėms po to, kai buvo pradėtas vitrinos plieno užsakymo pateikimas, REX ir jo inžinieriai suprojektavo plieninių dėžučių rinkinį, kurį buvo galima surinkti daugybe konfigūracijų.

Ši strategija leido plieno formas ir kiekius užsisakyti iš plieno gamyklos, kol nebuvo baigtas galutinis vitrinos dizainas.

Galiausiai dėžės sukrauti padiktavo erdvės naudojimo reikalavimus, kodo apribojimus ir cirkuliacijos kelią, einantį iš bokšto apačios į viršų.

Rekso nuotrauka.

Gražus ir rafinuotas architektūrinis vaizdas buvo nepaprastai svarbus palaikant „Vakko / Power“ viešumą; vis dėlto, atsižvelgiant į sutrumpintą projekto grafiką, nebuvo įmanoma paslėpti gremėzdiškos apleisto viešbučio struktūros.

„REX“ laikėsi šio suvaržymo, suprojektuodamas žiedo išskirtinai skaidrų ir ploną stiklinį fasadą. Slinkdami struktūrinį „X“ į kiekvieną stiklą, kad padidintumėte stiklo stiprumą, sumažėjo stiklo storis ir pašalintas perimetro tarpsnių poreikis.

Gautas eterinis stiklas „Saran Wrap“ subtiliai atskleidžia Žiedo turimą betoninį skeletą ir siūlo vitriną.

Tuo tarpu vitrinos apmuštos veidrodiniu stiklu, apdengiančios plienines dėžes su į miražą panašiu eksterjeru ir pagyvinančios pastato vidų kaleidoskopiniu efektu.

Naujoviškai pakartotinai panaudodamas esamą struktūrą, „Vekko“ mados centre ir „Power Media“ centre „REX“ suderino paprastai konkuruojančius greičio ir dizaino kompetencijos reikalavimus.

Rekso nuotrauka.

Rezultatas yra unikalus adaptyvaus pakartotinio naudojimo pavyzdys ir naujas Turkijos architektūros orientyras.

Pateikia „Luxigon“.

Apie REX

REX yra tarptautiniu mastu žinoma architektūros ir dizaino įmonė, įsikūrusi Niujorke, vadovaujama Joshua Prince-Ramus.

Be „Vakko“ mados centro ir „Power Media“ centro Stambule, Turkijoje, „REX“ neseniai baigė AT&T scenos menų centro „Dee“ ir Charleso Wyly teatrą Dalase, Teksase.

Dabartinis darbas apima „Museum Plaza“, 62 aukštų mišraus naudojimo dangoraižį, kuriame yra šiuolaikinio meno centras Luisvilyje, Kentukis; nauja Centrinė biblioteka ir muzikos konservatorija, skirta Kortrijko miestui, Belgija; ir 2 643 000 pėdų prabangaus gyvenamojo namo, esančio Songdo Landmark mieste, Pietų Korėjoje

Per praėjusius metus REX gavo antrąją vietą tiek tarptautiniame naujojo Edvardo Munko muziejaus konkurse Osle, Norvegijoje, tiek Suomijos inovacijų fondo tvarios plėtros konkurse „Low2No“ Helsinkyje, Suomijoje.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Viršuje: išorinis žiedo struktūros aukštis į rytus

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Viršuje: rytinis vidinės struktūros pakilimas