Anonim

„Castelo Novo“, autorius - „Comoco Architects“

Čia yra keletas lankytojų centro su pėsčiųjų takais, pastatytais per Portugalijos Fundão pilį ir aplink ją, vaizdų, kurią pateikė Portugalijos studija „Comoco Architects“.

Naująjį „Castelo Novo“ papildymą sudaro pėsčiųjų takas, rampos ir laiptai, kurie nukreipia lankytojus iš bažnyčios aikštės per pilį į daugialypės terpės ekraną plieninėje dėžėje pagrindiniame bokšte.

Stačiakampė konstrukcija su sulankstomu fasadu yra toliau nuo kalvos nuo pilies ir yra ten, kur prasideda takas.

Nuotraukų autoriai yra Fernando ir Sergio Guerra.

Toliau pateikta informacija iš architektų:

Projekto apžvalgoje buvo prašoma išsaugoti ir įvertinti Castelo Novo pilį ir apylinkes. Be to, ji taip pat pasiūlė sukurti erdvę, kurioje žmonės ir lankytojai galėtų džiaugtis, kad tai yra nuolatinė vieta.

Norint atsakyti į šiuos reikalavimus, projektavimo sprendimu buvo sukurtas „kėbulas“ be griežtų ribų, natūralus, veikiantis nepriklausomai nuo esamų konstrukcijų, tačiau naudojantis juos kaip atramą. Konstrukcija buvo suprojektuota kaip ištisinis abstraktus objektas, kurio negalima atpažinti su unikaliu ir konkretus tikslas.

Objektas keičiasi atsižvelgiant į svetainės savybes. Bažnyčios aikštėje jis veikia kaip tūrį apibrėžiantis ribas, tačiau pilies sienų interjere jo forma virsta šaligatvio sluoksniu su rampomis ir laiptais, sukuriantį pėsčiųjų taką, kurį metalinė konstrukcija pakabina nuo žemės paviršiaus.

Šis sprendimas leidžia lankytojams grožėtis archeologiniais radiniais jų nepažeidžiant. Takas baigiasi pilies pagrindiniame bokšte, kur į jo vidų buvo įdėta „plieninė dėžutė“, kurioje yra multimedijos kambarys.

Šis laukelis taip pat leidžia sukurti platformą, kurioje lankytojai galėtų mėgautis panoraminiu kraštovaizdžio vaizdu. A

Statyba buvo atlikta naudojant lengvas metalines konstrukcijas, kurios leidžia aiškiai atskirti naują objektą nuo esamų konstrukcijų ir tuo pačiu užtikrinti operacijos grįžtamumą.

Projekto kreditai

Vieta: Castelo Novo, Fundão

Klientas: Fundão savivaldybė
Architektūra: Luís Miguel Correia, Nelsonas Mota, Susana Constantino su Vanda Maldonado