Anonim

„DnB NOR“ būstinė - „A-Lab“

Vykdydami Oslo krantinės plėtrą, vadinamą „Bjørvika“ brūkšniniu kodu, norvegų architektai „A-Lab“ suprojektavo biurų ir gyvenamąjį pastatą su uždengtu sodu, perbrėžtu per vidurį.

Projektas yra vienas iš trijų pastatų, formuojančių naują Norvegijos banko būstinę, kitus du suprojektavo olandų architektai MVRDV ir norvegų studija „Dark Arkitekter“.

„A-Lab“ pastate bus aštuonių aukštų biurų, kurių viršuje bus septyni aukštų pakopų butai, išdėstyti pikseliu.

Statybą numatyta baigti 2014 m.

Taip pat žiūrėkite: „DnB NOR“ būstinę teikia MVRDV

Toliau pateikta informacija yra iš „A-Lab“:

„DnB NOR“, B pastatas

BJØRVIKA BARCODE

2003 m. MVRDV (NL) / a-lab (NO) / Dark architects (NO) laimėjo naujojo kranto kranto plėtros Bjørvika mieste konkursą su projekto „BJØRVIKA BARCODE“ projektavimu Oslo S Utvikling (OSU).

„a-lab“ pastatė pirmąjį bendrojo plano pastatą, „PricewaterhouseCoopers“ - PWC, Oslo būstinę 2009 m.

Jau pradedant statybas, antrasis brūkšninio kodo laboratorijos projektas priklauso šiuo metu didžiausiai komercinei komisijai Norvegijoje: Norvegijos finansų įstaigos DnB NOR būstinei, 3 brūkšninių kodų pastatų grupei. su maždaug 70.000 m2 virš žemės. Kiekvieną pastatą skiria vienas iš 3 originalių bendrojo plano laimėtojų: MVRDV, kuris yra atsakingas už A-pastato projektavimą, Dark - C-pastatui ir A-laboratorija - B pastatui.

„DnB NOR“ būstinės „B-Building“ a-laboratorija

Pagrindinis brūkšninių kodų planas siūlo labai specifinius pastato apribojimus ir apribojimus. Vokas iškirptas kaip juostelė 21x105, maksimalus aukštis - 54m2.

„A-lab“ DNB projekto dalį sudaro 15 aukštų mišraus naudojimo pastatas: 8 aukštų „DnB NOR“ biurų, kuriuose įrengti gyvenamieji vienetai, iš viso 22.000 m2.

Dizainas skirtas šiai programai efektyviai sulyginant lanksčias biuro patalpas ir optimizuojant gyvenamųjų patalpų, išdėstytų aplink iškilusį dengtą sodą, vaizdus ir lauko erdves. Planuojant biuro lygius, galima naudoti įvairius išplanavimo derinius, pradedant nuo atviro kraštovaizdžio ir baigiant biuro elementais - cirkuliacijos kelio kitimo galimybė (išilgai šerdies ar fasadų) garantuoja skirtingų sprendimų efektyvumą, o taip pat geriausias darbo sąlygas griežti darbo aplinkos norvegai.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Priešingai nei gaubtas „aparatas“, esantis apačioje, būsto vienetai ilsisi 1 000 m2 bendro naudojimo atvirose vietose, sode / terasoje, pakeltoje nuo gatvės lygio. Su panoraminiu liftu ir atvirais tiltais ši žalia fojė veikia kaip buferis, kurį kerta kiekvienas gyventojas.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Abiejuose galuose atsiveriančios terasos, iš kurių atsiveria vaizdas į Oslo fiordą į pietus arba miesto vaizdą į šiaurę ir rytus, uždengtas sodas yra kompromisinės brūkšninių kodų plano nekilnojamojo turto strategijos rezultatas: vienpusiai butai neleidžiami - aplinkos apsauga standartus ir gyvenimo savybes naujame miesto krante.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Rezultatas buvo toks pat bekompromisis: vienu gestu buvo pašalintas tik ilgasis fasadai nukreiptas korpuso plotas, sukuriant sodą ir pridedant dar du „vidinius fasadus“. Tai suteikia galimybę atidaryti papildomą langą į lauko sodą ir į fiordo ar miesto vaizdus - Oslas yra palyginti mažaaukštis.

Image

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Panašiu gestu pašalinus pagrindinės masės dalį dviejuose pirmuosiuose lygiuose, planuojama vieša erdvė gali praeiti per visus brūkšninių kodų pastatus, taip pat ir įėjimas į būstą - jungiant juos tiesiai į Oslo centrinę stotį ir miesto centrinę dalį. arterijos.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Pragmatiškas / idealistinis biurų lygių ir būsto dvilypumas suteikia pastatui išskirtinumo. Fasado kompozicija yra šio dvilypumo interpretacija. Suplanuotos optimaliai dienos šviesai ir aplinkos apsaugai, angų tinklelis „lankstosi“ didesnių pastangų vietose.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Darbų taškai / sritys atskleidžia ne tik struktūrines, bet ir „konceptualias“ pastangas, atspindinčias sritis, kuriose idėjos sukėlė veiklą pagal pradinio bloko formą.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Žvelgiant į kūno analogiją vienu žingsniu toliau, pastato medžiagiškumą galima išanalizuoti trimis jo sluoksniais: oda, raumenimis ir kaulu. Išorinis sluoksnis yra natūralus baltas marmuras, reiškiantis pradinę „neliečiamą“ formą.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Visi iš šios formos pašalinti tūriai rodo norvegišką medieną kaip raumenį.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Dengta sodo anga išpjaunama per pastato vidurį, atskleidžiant jo plieninę konstrukciją.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Ekologinis dizainas yra visiškai ekologiškas ir tvarus tik tada, kai visos strategijos atsižvelgiant į energiją, vandenį, medžiagas, komfortą patalpose ir lankstumą yra vertinamos kartu kaip visos pastato gyvavimo ciklo strategijos dalis. Sėkmingo projekto strategija yra ne tik ekologinis tvarumas, bet ir socialinio bei ekonominio tvarumo dalis.

Spauskite norėdami padidinti vaizdą

Pavyzdys yra laboratorinis noras skatinti tvarų gyventojų statybą, naudojant ekologiško pastato strategijas ir užtikrinant tvarią gyvenimo praktiką, jei pageidaujama pastato B.

Taip pat žiūrėkite: