Architektūra

Menininkų studija „Open Studio“ | Dezeenas

Menininkų studija „Open Studio“ | Dezeenas
Anonim

Menininkų studija „Open Studio“

Australijos įmonė „Open Studio“ baigė nedidelę menininkų studiją, kurią pasidalijo du nekilnojamojo turto objektai Flemingtone, Australijoje.

Pastate, vadinamame menininkų studija, yra studija, sandėlis, sodo namelis ir garažas.

Jis yra tarp dviejų rezidencijų, kurių gyventojai pašalino savo tvorą, kad būtų sukurtas didesnis bendras sodas.

Studija yra plakiruota iš gofruoto plieno ir remiasi į betoninį pagrindą.

Iškreiptas kvadrato planas nusako tris atskiras išorines erdves: žaidimų aikštelę, daržovių sodą ir lauko sėdėjimo vietą.

Štai keletas architektų tekstų:

-

Šis nedidelis projektas yra dviejų namų gale, Flemingtone - Melburno priemiestyje. Abu nekilnojamojo turto savininkai prieš kurį laiką nusprendė pašalinti ribojamąją tvorą, kad sukurtų bendrą užpakalinį sodą. Gautas sodas yra neįprastai platus ir stebėtinai didelis - pakankamai vietos įvairiai veiklai.

Pagrindinis šio projekto klausimas buvo, kaip pritaikyti naują pastatą atvirai svetainės kokybei, apibrėžiant tris kraštovaizdžio zonas sode (žaidimų aikštelė, daržovių sodas, lauko sėdėjimas). Pragmatiška stačiakampio forma buvo deformuota, kad atitiktų specifines svetainės sąlygas. Kampinė geometrija hep apibrėžti kraštovaizdžio zonas.

Projekto metu buvo sujungtos keturios skirtingos funkcijos: tapybos studija, didelė sandėliukas, sodo namelis ir garažas. Šias keturias funkcijas reikia naudoti savarankiškai ir joms reikia stiprios „vidinės“ kokybės. Kaip keturi vidiniai kambariai, apsaugoti nuo išorės, šios erdvės yra kažkaip paslėptos ir atjungtos nuo išorės, jų funkcijos tampa neatskiriamos išorės formatu.

Rezultatas yra stiprus skirtumas tarp interjero ir eksterjero. Interjeras yra balta neutrali erdvė su įvairiomis natūralios šviesos gradiencijomis.

Priešingai, eksterjeras įgyja dirbtinę dirbtinę kokybę. Medžiagos išraišką sumažina kruopštus angų išdėstymas, medžiagų sumažinimas ir konstrukcijos poreikių slėpimas. Kontaktas su žeme pabrėžiamas atidengiant betoninės plokštės kraštą.